Filmski napovednik: Neslavno slavna Florence (2016)

Neslavno slavna Florence (Florence Foster Jenkins)
Zadnjič posodobljeno: :

Film Stephena Frearsa Neslavno slavna Florence (Florence Foster Jenkins) je biografski film, največji kompliment filmu pa bomo dali, če rečemo, da tega ne bi ugotovili, če vam tega dejstva pravkar ne bi izdali. Temelji na resnični zgodbi po vsej verjetnosti najslabše sopranistke vseh časov, Američanke Florence Foster Jenkins (vanjo se je vživela Merly Streep), ki je bila povsem brez občutka za ritem, brez posluha in brez intonacije, a je kljub temu (ali prav zato) postala izjemno popularna.

Neslavno slavna Florence je film o Florence Foster Jenkins (1868–1944), gotovo najslabši sopranistki vseh časov. Toda ravno njeno pomanjkanje občutka za ritem in vse ostalo, zaradi česar drugi ne pojejo drugje kot pod tušem, jo je popeljalo v svet slave in blišča, kjer pa je bila bolj predmet posmeha kot občudovanja. Zavedala se je svojih kritik, ki jih je označila za profesionalno ljubosumnost, sama pa je bila prepričana o veličini svojega talenta in se je brez kančka sramu primerjala z znanimi sopranistkami, kot sta Frieda Hempel in Luisa Tetrazzini.

Meryl Streep in Hugh Grant v filmu Neslavno slavna Florence
Meryl Streep in Hugh Grant v filmu Neslavno slavna Florence

Njene interpretacije sopranskih arij, kot sta Kraljice noči iz Mozartove Čarobne piščali in Adele iz Straussove operete Netopir še danes, ko smo vajeni vsega hudega (beri: da uspešni pevci in pevke dejansko ne znajo peti), izvabljajo smeh. Bila je edina pevka, če ji sploh lahko tako rečemo, ki je razprodala znamenito newyorško koncertno dvorano Carnegie Hall.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Moana (2016)

Maryl Streep kot Florence Foster Jenkins v elementu.
Maryl Streep kot Florence Foster Jenkins v elementu.

In kako je običajno odpravila svoje kritike? ”Ljudje lahko govorijo, da ne znam peti, toda nihče ne more reči, da nisem pela.” Drži. Kot drži, da v tej odbiti avtobiografiji poleg Meryl Streep nastopa Hugh Grant kot njen slepo vdani mož St. Clair Bayfield.

Dodatne Informacije

Biografska komična drama
Neslavno slavna Florence
(Florence Foster Jenkins, VB, 2016)

Režija: Ron Clements, John Musker. Igrajo: Meryl Streep, Hugh Grant, Rebecca Ferguson, Simon Helberg, Neve Gachev, Nina Arianda, John Kavanagh, Dilyana Bouklieva.

V kinu od 1. septembra 2016.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše filmske drame leta 2020: filmi, ki te bodo ganili ali pa ti bodo dvignili pritisk