Filmski napovednik: slovenska drama Komedija solz (2016)

Slovenski filma Komedija solz (2016)
Zadnjič posodobljeno: :

Komedija solz je slovenski film režiserja Marka Sosiča o čemernem, ciničnem, koleričnem in rasističnem Albertu, staremu moškemu v invalidskem vozičku, živečem v Trstu, v čigar glavi se pasejo nerazrešeni odnosi z družino in njegovih odnosih z žensko iz Istre, ki mu hodi pospravljat in kuhat.

Slovenski film Komedija solz je režijski prvenec večkrat nagrajenega pisatelja in režiserja Marka Sosiča, ki je do zdaj napisal štiri romane in dve zbirki kratkih zgodb. Scenarij za film se je začel mediti skozi njegov roman Ki od daleč prihajaš v mojo bližino, v katerem se je izoblikoval lik protagonista filma Komedija solz.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: 100 Metros (100 metrov, 2016)

Ida je Albertovo redko okno v svetu.
Ida je Albertovo redko okno v svetu.

To je Albert, star moški, priklenjen na invalidski voziček in suženj nerazrešenih odnosov z odtujeno družino. Njegov edini stik z zunanjim svetom v velikem stanovanju v Trstu predstavljata Ida, ženska, ki ga dvakrat tedensko obišče, da mu skuha, pospravi in ga umije, ter opazovanje skozi okno. Kljub Idini prijaznosti je Albert tečen, ciničen, vse pogosteje pa mora prenašati njegove vse bolj grobe izpade. Z bridkim humorjem skozi film, ki je prejel že vrsto filmskih nagrad, Sosič sodobni družbi nastavi zrcalo.

Galerija – utrinki iz filma Komedija solz (2016):

Dodatne Informacije

Drama
Komedija solz
(Slovenija, 2016)

Režija: Marko Sosič. Igrajo: Marjuta Slamič, Ivo Barišič, Mojca Lavrič, Katerina Antler, Tina Gunzek, Matija Rupel, Luna Jurančič Šribar, Ivo Selj.

V kinu od 4. maja 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kdaj se vračajo najbolj priljubljene serije z novimi sezonami?