Ford Bronco: avtomobil, ki so ga Američani najtežje pričakovali

Zadnjič posodobljeno: :

Določeni avtomobili se zapišejo med legende. In prav Ford Bronco si je s svojim zvestim občinstvom zaslužil reinkarnacije v retro šik obliki.

Ford Bronco je v proizvodnji ostajal dobrih 30 let, dokler se pri Fordu leta 1996 niso odločili, da končajo njegovo pot. Od takrat so navdušenci nad SUV-ji in terenci obupno čakali novice o vrnitvi ikoničnega “terenca”. In po množici konceptov se je naše potrpljenje z razkritjem novega Forda Bronco končno izplačalo.
https://www.youtube.com/watch?v=_4A3xjgZ4hY
Morda najzanimivejši del te predstavitve je dejstvo, da Ford kane ime Bronco uporabiti kot novo blagovno znamko svojih terenskih vozil, ki naj bi tekmovala z Jeepom in Land Roverjem ter seveda z vsemi drugimi v tem zanimiven in “neobljudenem” segmentu.

Ford Bronco 2021
Ford Bronco 2021

Seveda se je vrnil trivratni klasični model ter prvič tudi model Bronco s štirimi vrati. A so tu še modelne različice “sport”, ki opdirajo popolnoma svoj segment – saj malega “klenega” SUV pravzaprav ni. Nekateri modeli imajo celo odstranljive karoserijske dele – vrata in streho za vožnjo na prostem, kar je izjemno ter podobno kot pri Wranglerju.

Pri Fordu zagotavljajo, da so se pripravili na klenost in izponjujejo nekatere ekstremne standarde trpežnosti – vse to z namenom, da bi “družina” Bronco na terenu delovala res odlično.

Ford Bronco - naj bi bil kleni terenec - boljši od Jeepa!
Ford Bronco – naj bi bil kleni terenec – boljši od Jeepa!

Poleg tega se ta nova družina vozil ponaša tudi z najboljšim razmerjem vlečenja v svojem razredu razredu in ima najboljši odmik od tal.

V povezavi s svojimi zmogljivimi motorji EcoBoost z do 310 konjskimi močmi, bo vse skupaj precej zanimivo prav tudi na terenu. Ford obljublja, da bodo novi modeli Bronco izjemno prilagodljivi kupcu in njegovim potrebam ter tako zelo, zelo individualni. Cene se bodo v Ameriki začele pri 29.995 dolarjih, svojega pa si lahko Američani rezervirajo s pologom v višini 100 dolarjev. Jeep Wrangler je tako dobil izjemnega konkurenta, ki zna prevzeti krono.

Galerija: Ford Bronco (2021)

Dodatne Informacije

Več informacij: 
ford.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Maserati MC20 Coupe: nova era za italijansko znamko