fbpx

Ford Bronco Raptor 2022: zmogljiv terenec, ki bi si ga želeli tudi pri nas

Ford Bronco Raptor; Foto: ford.com

ʺObičajnaʺ različica Ford Bronca se v ZDA prodaja kot vroče žemljice, enak ali morda boljši rezultat, pa lahko pričakujemo tudi od najzmogljivejše različice, Ford Bronco Raptor.

2022 Ford Bronco Raptor prinaša temeljito nadgrajeno šasijo, z večjo oddaljenostjo od tal, boljšimi terenskimi zmogljivostmi in širšo držo, da bo lahko kos motorju z več kot 400 konjskimi močmi. Namesto V8, bo v Broncu Raptor nameščen 3,0-litrski V6 motor, kar bo olajšalo proizvodnjo, saj bo Bronco Raptor delan na isti liniji, kot ostali Bronci. Za prenos moči skrbi 10-stopenjski samodejni menjalnik in nadgrajeni štirikolesni pogon. Nadgradnja omogoča Ford Broncu Raptor, da za seboj vleče 2.040 kilogramov težak tovor.

ʺNabildaniʺ Bronco nam da že s svojo zunanjostjo vedeti, da z njim ni šale. Terenske zmogljivosti poudari zunanji videz, ki je vidno robusten in ʺmišičastʺ. Od serijskega Bronca je za skoraj 25 centimetrov širši in ima prepoznavno ʺRaptorʺ masko. Namenili so mu vpadljivo oranžno barvo Code Orange, ki jo lahko zasledimo tudi v notranjosti. Tam imajo 12-palčni merilniki posebne nastavitve za model Raptor, na voljo pa so tudi posebni sedeži, debelejši volan in več različnih paketov za poživitev notranjosti. Zmogljivega terenca Ford Bronco Raptor boste na slovenskih cestah težko zasledili, če pa se vendarle kakšen prikaže, bo zagotovo vzbudil veliko pozornosti.

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!