fbpx

Pet jezikov ljubezni: dešifriraj njegov jezik ljubezni in ga zavedno osvoji!

Recept za srečno zvezo

Foto: envato

Kako ljudje izražajo ljubezen? Kaj je jezik ljubezni in kako lahko njegovo razumevanje pomaga v partnerskih odnosih?

Chapman avtor knjige 5 jezikov ljubezni, pravi: “Zaradi česar se ena oseba počuti ljubljeno, ni vedno enako temu, kar čuti ali si želi partner. Odkril sem, da vsak človek razume in sprejema ljubezen v določenem jeziku, natančneje enem od petih. Ostali štirje so prav tako pomembni in ponujajo druge načine za izražanje ljubezni.”

Glede na naše individualne tipe osebnosti se lahko počutimo ljubljene na drugačen način kot naši partnerji.

Razumevanje in dekodiranje teh različnih načinov izkazovanja ljubezni vam bo pomagalo odpraviti ugibanja glede pričakovanj in potreb vašega partnerja.

1. Besede potrditve

Ljudje z besedami potrditve kot jezikom ljubezni cenijo verbalna priznanja naklonjenosti, vključno s pogostimi komplimenti, besedami ljubezni in hvaležnosti, verbalno spodbudo in pogosto digitalno komunikacijo, kot je pošiljanje sporočil SMS in sodelovanje v družbenih medijih.

via GIPHY

Verbalni komplimenti niso nujno zapleteni; najkrajše in najpreprostejše pohvale so lahko najbolj učinkovite. Recimo:

“V tej obleki izgledaš čudovito!”
“Danes si videti lepa!”

Besede pomenijo veliko, če vaš partner govori ta jezik ljubezni. Komplimenti so mu zelo pomembni. Po drugi strani pa ga lahko negativni ali žaljivi komentarji zelo prizadenejo in lahko traja dlje časa, da jih odpusti, kakor drugi ljudje.

2. Dejanja

Dejanja govorijo bolj kot besede. Ta jezik ljubezni se izraža tako, da počnete stvari, za katere veste, da bi jih vaš partner želel. Recimo, kuhanje njihovega najljubšega obroka, pranje perila, povabilo prijateljev na večerjo.

Dejanja zahtevajo nekaj razmišljanja, časa in truda. Vse te stvari je treba narediti s pozitivnostjo in z mislijo na končno srečo vašega partnerja, kar zanj šteje kot izraz ljubezni. Dejanje jim pomenijo vse.

via GIPHY

3. Darila

To ni materialistični jezik ljubezni, ampak pomeni, da se zaradi smiselnega ali premišljenega darila vaš partner počuti ljubljenega in cenjenega.

Obdarovanje je preprost ljubezenski jezik, saj se, če govorite ta jezik ljubezni, ob tem počutite ljubljenega. Vizualni simboli ljubezni ljudem tega tipa, pomenijo vse. Ne gre za denarno vrednost, ampak za simbolno misel, ki stoji za predmetom. Ljudje s tem slogom prepoznajo in cenijo proces obdarovanja.

Ko prejmete darilo, se počutite ljubljeni. Darilo je samo po sebi lepo, vendar je v resnici pomembna misel, ki stoji za njim. Najboljša darila so smiselna ali darila presenečenja.

via GIPHY

4. Kakovosti čas

Dandanes smo tako zatopljeni v virtualni svet, da pogosto pozabimo, kako je živeti v resničnem svetu. Pomembno je, da svojim partnerjem dejansko omogočimo kakovosten čas brez kakršne koli motnje. Če je to primarni jezik vašega partnerja, se mu morate v tem skupnem času posvetiti brez vseh motenj. Smiselno je, če si vzamete čas za njih, naj bodo vaša prioriteta.

Čas je dragocen in pomembno je, da se vpijete v vsako sekundo skupnega časa. Ko ste v bližini svojega partnerja, ste zadovoljni in srečni, tudi če v resnici ne počnete ničesar. Pomembno je, da ste skupaj.

via GIPHY

5. Fizični dotik

Objem dela čudeže! Če ste tudi vi nekdo, ki se po objemu počuti živega, potem veste, kaj je vaš ljubezenski jezik. Ljudje z dotikom, kot jezikom ljubezni se počutijo ljubljene, ko prejmejo fizične znake naklonjenosti, vključno s poljubljanjem, držanjem za roke, objemanjem in tako naprej.

Fizična intimnost in dotik lahko neverjetno potrjujeta in služita kot močan čustveni povezovalec za ljudi s tem jezikom ljubezni. Če vaš partner sedi poleg vas, sedite drug ob drugem in se da dotikajte. Čim bližje, tem bolje.

via GIPHY

Čeprav je pomembno, da razumemo svoje ljubezenske jezike – si moramo prizadevati tudi za odprtost, torej da lahko sprejmemo vse, kar nam pride na pot, in se v celoti veselimo življenja. Konec koncev, ali je lahko kaj lepšega kot biti ljubljen?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!