fbpx

Fotografije državnih mej po svetu

Kako izgledajo državne meje po svetu.

Zgodovina in žal tudi 21. stoletje so nam pokazali, kako krhke so državne meje, čeprav si jih radi predstavljamo kot zabetonirana dejstva. Zato kolikor držav, toliko različnih mej. Iz njih lahko razberemo kakšen medsosedski odnos imajo države med sabo, vsaj na politični ravni. Preverite kakšna so meje med posameznimi državami po svetu. Nekje so žal še vedno hermetično zaprto, spet drugod je meja zgolj črka na papirju.

Državne meje veliko povedo o odnosu države do svojih sosed. Meje med prijateljskimi državami, še posebej med državami kot so sosedske države znotraj Schengenskega območja, območja odpravljenih notranjih meja držav Evropske unije, prepoznamo le še po cestnih oznakah in prometnih znakih. Nekje meje določa kar narava sama- reke, gorovja,… spet drugod so strogo varovane in posejane z vojaškimi postojankami ter patruljami in spominjajo na neke druge čase. Pri nekateri pa gre za demitalizirana območja. Preverite.

PREBERITE ŠE: Kaj Slovencem in ljudem v ostalim državah sveta v življenju pomeni največ? #infografika

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!