Janez Uršič est le propriétaire et chef de cuisine de l'auberge Pri mountaininské orlu. Homme dynamique du début des années soixante, descendant des chasseurs sauvages de Bistrica, lui et sa famille perpétuent avec succès la tradition de ses parents et grands-parents dans l'auberge locale.
une auberge
Za vsakim prijetnim obiskom v najljubši kavarni ali restavraciji se skrivajo manj prijetni triki gostincev, s katerimi vas želijo pripraviti do tega, da porabite več denarja. Naslednjič, ko se odpravite na pijačo ali kosilo, se spomnite na te zvijače, s katerimi vas v restavracijah želijo 'ogoljufati'.
Gostilna dela, projekt socialnega podjetništva z gostinsko dejavnostjo, ki je namenjena usposabljanju mladim iz ranljivih ciljnih skupin, je dobila naraščaj. Šest let po splavitvi projekta v Ljubljani, ki se je dobro prijel, je namreč svoja vrata odprla gostilna tudi v Domžalah, ki pa je precej večja od ljubljanske. Gostilna dela Domžale je s tem postala druga učna delavnica, ki nudi možnost piljenja veščin različnim skupinam mladih.