Futuristični načrti poslovnih prostorov Amazona v Seattlu

Tri gromozanske steklene krogle, ki jih obkroža džungla dreves in tropskih rastlin so osrednji element novih poslovnih prostorov Amazona v Seattlu.

Gre za arhitekturno zasnovo ameriškega arhitekturnega biroja NBBJ, katerih predlog za nove poslovne prostore družbe Amazon je pred nedavnim sprejet v Seattlu. Pričenja se torej gradnja treh steklenih krogel, ki bodo prav gotovo postale eden izmed prepoznavnih znakov mesta. Trideset metrov visoke krogle bodo lahko sprejele 1800 zaposlenih v Amazonu, ki bodo v novih prostorih obkroženi z zelenjem in naravo. Kot je zapisano v predstavitvenih načrtih, ima zeleno okolje mnoge prednosti in pozitivne kvalitete, četudi ne gre za najbolj tipično ”pisarniško” okolje. Kroglastim skulpturam bodo priključene še tri klasične stavbe, vse skupaj pa bo tako veliko, da se govori o Amazon campusu na 7. aveniji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10+ primerov, ko so arhitekti res presegli sebe in naredili nore stvari!