fbpx

Glasba lebdi v prostoru z gramofonom Disco Volante

Oscar Olsson ustvarja futuristični stenski gramofon

Disco Volante
Foto: Disco Volante

Disco Volante je nov stenski gramofon švedskega oblikovalca Oscarja Olssona, ki prinaša retro-futurističen pridih v vaš dom. Z elegantno zasnovo in tehnološko naprednostjo ta gramofon združuje starodavno analogno tehnologijo s sodobnimi digitalnimi rešitvami, s čimer ustvarja edinstveno glasbeno izkušnjo.

V svetu, kjer digitalna tehnologija prevladuje na vsakem koraku, je vzpon prodaje vinilnih plošč prava senzacija. Ljudje znova odkrivajo čar analognega zvoka, kar se odraža v razcvetu različnih gramofonskih sistemov. A večina teh sistemov zavzema precej prostora. Tukaj vstopi Oscar Olsson s svojim inovativnim gramofonom Disco Volante, ki ne le prihrani prostor, ampak ga tudi stilsko dopolni.

Foto: Disco Volante
Foto: Disco Volante

Disco Volante, kar v italijanščini pomeni “leteči krožnik,” je zasnovan tako, da vinilne plošče elegantno lebdi v prostoru. Olsson je inspiracijo našel pri znanih oblikovalcih, kot sta Ettore Sottsass in Dieter Rams. Zgrajen je iz aluminija, ki je na voljo v barvah, kot so črna, oranžna, rumena in zelena. Olsson pojasnjuje, da je glavna oblikovalska značilnost “oster kontrast med organskim in živahnim ohišjem za ročico ter racionalnim in geometrijskim kovinskim ogrodjem”​​.

Foto: Disco Volante

Stenski gramofon Disco Volante ni le estetski dodatek, ampak tudi tehnična inovacija. Z minimalistično zasnovo in odprtim dizajnom, ki spominja na skeletne ure, omogoča pogled na vse komponente, ki omogočajo njegovo delovanje. S tem se ne le prihrani prostor, ampak se tudi ustvari središče pozornosti v vsakem prostoru​​.

Disco Volante združuje analogno in digitalno. Gramofon je namreč povezan z mobilnimi napravami, kar omogoča enostavno upravljanje preko telefona. Uporabniki lahko brezžično prilagajajo nastavitve, kar povečuje uporabnost in sodobno izkušnjo poslušanja vinila. Konstrukcija iz jekla zagotavlja trdno osnovo, medtem ko plastično ohišje ročice prinaša igrivost v celotno obliko.

Foto: Disco Volante

Disco Volante ni le gramofon, ampak umetniško delo, ki združuje preteklost in prihodnost. S svojo edinstveno zasnovo in napredno tehnologijo prinaša svežino v svet analogne glasbe. Če ste ljubitelj vinila ali preprosto iščete nekaj, kar bo pritegnilo pozornost v vašem domu, je Disco Volante zagotovo prava izbira. Obiščite spletno stran oblikovalca Oscarja Olssona za več informacij in odkrijte, kako lahko ta futuristični gramofon obogati vaš prostor.

Za več informacij o Disco Volante in drugih projektih Oscarja Olssona obiščite njegovo spletno stran (Koolsson)​.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.