Gledališka premiera: Don Pasquale v SNG Maribor

30. septembra 2016 se bo premierno predstavila opera Don Pasqueale v SNG Maribor. Komična opera o ljubezenskih zapletih in zakonskih težavah je nastala na začetku 19. stoletja izpod peresa Gaetano Donizettija. Opero je režirala Dora Ruždjak Podolski, orkestru bo dirigiral Gianluca Martinenghi, v glavni vlogi pa bosta nastopila Giuseppe Esposito in Jaki Jurgec. Vstopnice so že v prodaji.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Maribor

Organizator

SNG Maribor

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

26 €

30. septembra 2016 bo prvič uprizorjena opera Don Pasquale v SNG Maribor. Premieri bo sledilo 8 ponovitev, zadnja na začetku januarja. Režiserka opere je Dora Ruždjak Podolski, v vlogi dirigenta pa bo nastopil Gianluca Martinenghi. Don Pasquale je pomembno delo italijanskega umetnika Gaetana Donizettija, katerega opus velja za pomembno zapuščino italijanskega belkanta. Z opero Don Pasquale je avtorju uspelo najti ravnotežje med glasbenim izražanjem ter dramskim dogajanjem.

Don Pasquale je komična opera o ljubezenskih zapletih
Don Pasquale je komična opera o ljubezenskih zapletih

V operi, ki je po svoji vsebini komična, nastopa le pet pevskih vlog. Donizetti je po smernicah commedie dell’arte ustvaril komično delo, katerega glavna tematika so ljubezenske in zakonske težave.

PREBERITE ŠE: Gledališka premiera: komedija Leonce in Lena v MGL

Opero bo režirala Dora Ruždjak Podolski
Opero bo režirala Dora Ruždjak Podolski

Don Pasquale je star, samski bogataš, ki ostro nasprotuje poroki svojega nečaka Ernesta z lepo vdovo Norino. Slednja nima primerne dote in mladoporočenca bi bila tako obsojena na siromašno življenje. A Don Pasquale si tudi sam želi mlade neveste. Zaslepljen od te močne želje se ujame v past doktorja Malatesta, ki mu predlaga poroko s svojo ”sestro”. Don Pasquale se vanjo v trenutku zaljubi. Po podpisu poročne pogodbe se izkaže, da je njegova nevesta po svoji naravi v resnici ukazovalna, glasna in zahtevna. Don Pasquale se boji, da se je s poroko hudo uštel. Kako se razplete zgodba, pa si lahko ogledate na eni izmed uprizoritev. Vstopnice so že na voljo.

Opero je napisal italijanski skladatelj Gaetano Donizetti.
Opero je napisal italijanski skladatelj Gaetano Donizetti.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sng-mb.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
29. Slovenski oglaševalski festival 10. septembra v Ljubljani