fbpx

Goodyear: obeta se nov svetovni rekord: v desetih dneh iz Norveške do Južne Afrike

Ekipa Challenge4 se je včeraj podala na skoraj 18.000 kilometrov dolgo pot iz Norveške do Južne Afrike, ki jo namerava premagati v pičlih desetih dneh. Vozniki, ki bodo prevozili tri celine in 19 držav, bodo za vsak prevožen kilometer namenili 20 centov za afriške otroke, podjetje Goodyear pa bo podarjeni znesek še podvojilo.

Včeraj, 21. septembra, se je na pot epskih razsežnosti podala ekipa Challenge4 z nemškim rekorderjem Rainerjem Zietlowom na čelu, ki namerava postaviti nov svetovni rekord in v desetih dneh premagati 17.752 kilometrov dolgo pot. Potovanje, ki so ga poimenovali “od rta do rta”, se je pričelo na Severnem rtu (Nordkapp) na Norveškem in se bo končalo na Rtu Agulhas v Južni Afriki, pri tem pa bo ekipa prečkala tri celine in 19 držav. Tričlanska ekipa bo vozila 24 ur na dan in se ustavljala le za polnjenje rezervoarja, pri tem pa se bodo člani ekipe za volanom izmenjevali na vsakih pet ur.

Ekipa Challenge4
Ekipa Challenge4

Projekt pa ima tudi dobrodelno naravo. Za vsak prevožen kilometer bo namreč ekipa donirala 20 centov evra za “SOS otroške vasi” v Zambiji in Sudanu, podjetje Goodyear, ki bo avtomobil opremilo tudi z ustreznimi pnevmatikami, pa bo končni izkupiček še podvojilo. V sklopu dobrodelne akcije ‘SOS otroške vasi’ sirotam in zapuščenim otrokom zagotavljajo toplo okolje, v katerem lahko varno odraščajo ter si začrtajo svojo prihodnost.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.