fbpx

GoPro HERO9 Black je najboljša akcijska kamera vseh časov

GoPro je že dolgo nesporni kralj segmenta akcijskih kamer, saj je kalifornijsko podjetje v veliki meri odgovorno za ogromno rast samega segmenta. GoPro se ponaša z izjemno impresivno paleto kamer in dodatkov, a je z izdajo novega HERO9 Black še enkrat dvignil letvico. Tako, kot jo dvigne prav vsako leto.

Novi model je verjetno najpomembnejši skok v napredku, ki ga je dosegel GoPro, odkar je leta 2014 predstavil HERO4 Black. Novi GoPro HERO9 Black se ponaša z množico omembe vrednih posodobitev, kot je življenjska doba baterije, ki je izboljšana za celih 30 odstotkov v primerjavi s prejšnjim modelom. Hkrati pa ima sposobnost boljšega prenašanja ekstremnih temperatur in globine do 10 metrov pod vodo. Vgrajeno ima tudi izravnavo obzorja v slogu MotoGP in 360-stopinjsko zaporo obzorja, stabilizacijo kamere HyperSmooth 3.0 (daleč najboljša v svojem razredu) in 20 MP senzor.

Izboljšana je bila tudi kakovost videa, ki zdaj ponuja ločljivost 5K s 14,7 milijona slikovnih pik na sličico, kar je približno sedemkrat več kot ločljivost običajnega HD. Poleg tega je novi GoPro Hero9 Black precej bolj vzdržljiv, saj so uporabljeni nekateri novi materiali. Hero9 kamera je združljiva z več kot 40 uradnimi dodatki GoPro, ima pa HERO9 tudi več možnosti zaslona, ​​vključno z dvojno konfiguracijo LCD-zaslona, ​​odstranljivo lečo in dodatnim modulom “Max Lens”.

In cena? V Evropi jo lahko pričakujemo po ceni 349 evrov. Prodaja pa naj bi se začela praktično takoj.

Dodatne Informacije

gopro.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!