fbpx

Gospodinjski aparati in naprave, ki nas gotovo pokončajo, če kdaj oživijo

Naš vsakdan je dobesedno prepleten z žicami in kot strela hitrimi aparati ter procesorji, zato je na mestu, da se kdaj vprašamo kaj bi bilo, če bi naši najljubši aparati oživeli in nas umorili? Zdaj se vam gotovo zdi, da smo zaplavali v vode znanstevenofantastičnih zarot, ampak a se res nikoli ne ustrašite, ko se na električnem mešalniku "off" gumb ne odzove takoj? Predstavljamo vam sedem naprav, ki bi bile usodne, če kdaj oživijo. Ah, ta kovinska džungla.

1. Električni mešalniki

Mešalnik dodobra zmeša več stvari: korenje, breskve, jabolka… človeška zrkla. Rezila iz nerjavečega jekla, delujejo s hitrostjo 40 tisoč vrtljajev na minuto. Ne vemo sicer za vas, a nas je kar malce strah.

Električni mešalnik
Električni mešalnik

2. Mikrovalovne pečice

Ena izmed najbolj strašnih naprav na svetu, predvsem zato, ker večina prebivalstva ne ve, kako deluje. Če nas ne bodo pokončale z vrati, ko bomo nič hudega sluteči v mikrovalovno pečico potisnili glavo, pa lahko pričakujemo močne žarke toplote v možgane.

Mikrovalovna pečica
Mikrovalovna pečica

3. iPad

Tale “kul” izum Appla nam ne bo talil možganov z radioaktivnimi valovi. Niti nas ne bo pohabil. Enostavno nas bo vrgel v zapor do konca življenja. Pomislite, ko iPadu zrastejo možgani, kakšnega izsiljevanja je s pomočjo Googlovega iskalnika sposoben?

4. Furbyji

Furby je tudi brez umetne inteligence čisto dovolj strašen sam po sebi. In s čisto pravimi možgani je recept za katastrofo. Škoda ne bi bila le fizična, temveč tudi psihična.

Furby
Furby

PREBERITE ŠE: Mediumwave, novi val mikrovalovk

5. Slušalke

Le 150 decibelov je potrebnih, da nam poči bobnič in vse nad 184 decibelov nas ubije. Dovolj glasen zvok bi lahko, teoretično, povzročil embolijo v pljučih, ki bi potovala do srca in ga ustavila. In kako bi par neškodljivih slušalk dosegel takšno dejanje? Z možgani.

Slušalke
Slušalke

6. Pametne ure

Pametna ura, ki ves čas spremlja podatke o naših dejavnostih in zdravju, je sprva odlična ideja. Predstavljajte si, da vam ura vsak dan javi, kako zelo ste zdravi, čeprav se tako sploh ne počutite. Ali pa da vas v nekaj mesecih spravi v svet prekomerne debelosti in diabetesa. Vse prej kot odlična ideja, kajne?

Pametne ure
Pametne ure

7. Sesalci

Sesalci so dovolj strašljivi sami po sebi, psi to vedo. Robotski sesalci, ki se gibljejo brez kablov in katerih misija je, da nam izsesajo vse organe? To je temna prihodnost.

Sesalec
Sesalec

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
supercompressor.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!