Mavrahi za sodobne furmane na poti od ljubljane proti primorski so že pred dobrim stoletjem in pol pr' kopač znali poskrbeti za utrujene in lačne popotnike. furmani, ki so potovali do morja in nazaj so se tu lahko spočili in dobro najedli, tudi konje so oskrbeli. danes, ko potujemo z avtomobili in v preurejenih nekdanjih hlevih, ...
Tržaška 418
Brezovica pri Ljubljani
MAVRAHI ZA SODOBNE FURMANE Na poti od Ljubljane proti Primorski so že pred dobrim stoletjem in pol Pr’ Kopač znali poskrbeti za utrujene in lačne popotnike. Furmani, ki so potovali do morja in nazaj so se tu lahko spočili in dobro najedli, tudi konje so oskrbeli. Danes, ko potujemo z avtomobili in v preurejenih nekdanjih hlevih, polnih domačnosti, strežejo lačnim gostom, pravijo, da je večina med njimi stalnih. Poleg klasične ponudbe so daleč naokoli znani njihovi hrustljavo ocvrti piščanci. Izplača si ogledati Kopačev gobji jedilnik, zlasti v jesenskem času, ko gobarski navdušenci preplavijo slovenske gozdove. Pri Kopaču sicer vse leto kuhajo odlično gobovo juho, v kateri boste našli tudi jurčke in lisičke, okusni so tudi na žaru ope – čeni sveži bukovi ostrigarji ter šampinjoni ali šitake, začinjene s česnom in peteršiljem. V sezoni na žaru raje pečejo sveže jurčkove rezine, če imate srečo, pa vam pripravijo tudi hišno posebnost: file postrvi v smetanovi omaki z mavrahi. Ker so mavrahi izredno redke in drage gobe, je ponudba omenjene jedi odvisna tudi ali predvsem od gobarske sreče v gozdu.