fbpx

Grand Park Hotel Rovinj – dizajnerski luksuzni hotel le nekaj korakov od mestnega jedra Rovinja

Rovinj, Hrvaška

Foto: maistra
Zadnjič posodobljeno:

Grand Park Hotel Rovinj je luksuzni hotel, ki se nahaja le nekaj korakov stran od starega mestnega jedra Rovinja. Kaskadna zasnova in minimalistični dizajn hotela ter zelene strehe s terasami ponujajo osupljiv pogled na morje in staro mestno jedro. Gre resnično za arhitekturni biser Istre, ki vabi tiste z okusom in željo po hedonizmu.

Grand Park Hotel Rovinj je najnovejši dodatek k luksuznemu kompleksu “hotelov Monte Mulini”, in se nahaja le nekaj korakov stran od očarljivega starega mestnega jedra Rovinja. Hotel je del blagovne znamke Maistra Collection in se ponaša s 193 sobami in 16 apartmaji, razporejenimi v šestih nadstropjih, s kapaciteto 500 gostov. Edinstvena je kaskadna zasnova hotela z zelenimi strehami, ki pokrivajo površino 10.000 kvadratnih metrov, se neopazno zlijejo z okoliškim zelenjem. Iz njih se ponuja osupljiv pogled na morje in staro mestno jedro. Poleg prostornih teras z zasebnimi vrtovi ima 53 sob tudi lastne hidromasažne bazene. Skupni prostori, vključno z bazeni, se nahajajo v najvišjem nadstropju, medtem ko se sobe nahajajo v nižjih nivojih.

Foto: maistra
Nekaj čez 50 sob ima lastni mini masažni bazen.

Hotel Lone Rovinj – dizajnerski hotel v romantičnem Rovinju

Notranjost Grand Park Hotela Rovinj je delo milanskega studia Lissoni Architecture Piera Lissonija. Dizajn, znan po svojem minimalističnem pristopu in uporabi naravnih materialov, vključuje temno modre in svetlejše odtenke sive, bež in zemeljskih tonov. V hotelu je tudi zbirka umetniških del, ki so jih ustvarili umetniki, ki so nekaj časa preživeli v Rovinju, in svoja doživetja mesta vključili v svoja dela. Da bi se gostje popolnoma potopili v izkušnjo Rovinja, hotel ob prihodu zagotovi v usnje vezan popotniški dnevnik, rovinjsko pravljično knjigo in kamero polaroid. Gosti pa tako dobijo v last trajen spomin.


Grand Park Hotel Rovinj ponuja šest restavracij, vključno z razkošno Cap Aureo, s čudovitim pogledom na Jadransko morje. Hotel ima tudi zelo razkošni in velik spa in wellness center s savno, parno kopeljo ter različnimi masažami in lepotnimi tretmaji. Za dogodke in srečanja ima hotel več konferenčnih dvoran in poslovni center.

Rovinj je priljubljena turistična destinacija, znana po sredozemskem podnebju, lepih plažah in zgodovinskih znamenitostih. Poleg raziskovanja mesta je na voljo tudi veliko možnosti za aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje in vodni športi. Bližnji narodni parki in naravni rezervati ponujajo priložnost za odkrivanje hrvaškega podeželja ter ogled raznolike flore in favne. Grand Park Hotel Rovinj je odlično izhodišče za luksuzne in nepozabne počitnice v Rovinju.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.