fbpx

Hotel Lone Rovinj – dizajnerski hotel v romantičnem Rovinju

Rovinj, Hrvaška

Foto: maistra.com
Zadnjič posodobljeno:

Hotel Lone Rovinj je razkošen hotel s 5 zvezdicami, ki se nahaja v očarljivem hrvaškem mestu Rovinj. Eleganten hotel na robu Jadranskega morja ponuja osupljiv pogled na morje in je le streljaj od starega mestnega jedra Rovinja.

Gostje hotela Lone Rovinj lahko izbirajo med različnimi elegantnimi sobami in apartmaji, od katerih je vsaka opremljena s sodobno opremo, kot so TV z ravnim zaslonom, minibar in brezžični internet. Hotel ima tudi spa in wellness center, ki ponuja vrsto sproščujočih tretmajev in masaž. Obedovanje v hotelu vključuje gurmansko restavracijo in eleganten bar.

V Rovinju in okolici ne manjka stvari za početi. Staro mestno jedro Rovinja z ozkimi tlakovanimi ulicami in očarljivimi trgi si je treba ogledati. Obiščite tudi cerkev sv. Eufemije, ki se dviga nad starim mestnim jedrom in ponuja panoramski razgled na okolico.

Če iščete dan na plaži, se odpravite v gozdni park Golden Cape, ki se ponaša s kristalno čisto vodo in osamljeno plažo. Za bolj pustolovske je Rovinj odlično mesto za vodne športe, kot so kajak, jadranje na deski in jadranje.

Rovinj je znan tudi po okusni kuhinji, s poudarkom na svežih morskih sadežih in lokalno pridelanih proizvodih. Vsekakor poskusite nekatere lokalne specialitete, kot sta pašticada (goveja enolončnica) in istrski pršut.

Druge bližnje zanimivosti vključujejo nacionalni park Brioni, skupino 14 otokov, ki so dom različnim divjim živalim in starorimskim ruševinam, ter Limski kanal, naravno laguno, ki je kot nalašč za opazovanje ptic.

Luksuzni hotel, ki ga je zasnoval hrvaški arhitekt Nikola Bašić. Hotel se nahaja v istoimenskem zalivu Lone in se ponaša z elegantno minimalistično zasnovo, ki vključuje naravne elemente, kot sta kamen in les. Hotel ima skupaj 248 sob in apartmajev, s pomožnimi objekti, ki jih povezujejo vijugaste poti z drevesi. Hotel ima tudi številne ugodnosti in objekte, vključno z več restavracijami in bari, zdraviliščem, zunanjim bazenom, fitnes centrom in poslovnim centrom. Zasnova hotela vključuje veliko stekla, ki omogoča panoramski pogled na okoliško pokrajino in Jadransko morje.

Če povzamemo, Hotel Lone Rovinj je luksuzen in eleganten hotel, ki se nahaja v očarljivem mestu Rovinj. S svojim osupljivim razgledom, spa in wellness centrom ter okusnimi restavracijami je idealen kraj za sprostitev in počitek. V okolici ne manjka stvari za početi, vključno z obiskom starega mestnega jedra Rovinja, preživljanjem dneva na plaži, poskusom lokalne kulinarike in raziskovanjem bližnjih znamenitosti, kot sta Narodni park Brioni in Limski kanal.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.