Harley-Davidson FXDR: najbolj dinamičen Harley-Davidson

Harley-Davidson FXDR

Verjetno ga med nami ni takega, ki še ne bi slišal za znamko motornih koles Harley-Davidson. Ameriški motocikli so na voljo v raznih oblikah, zdaj pa bomo spoznali še enega izmed bolj dinamičnih modelov. Kot pravijo pri Harleyju, bo novi Harley-Davidson FXDR med 'choperje' vnesel še nekaj športne dinamike.

Harley-Davidson FXDR prihaja iz tako imenovane “Softail” skupine motornih koles, ki v sebi združujejo dediščino predelav motornih koles in moderno tehnologijo za čim večji užitek v vožnji. Za najnovejši FXDR bi lahko rekli, da je nekaj, česar pri Harley-Davidsonu še nismo videli. Oblikovan je z mislijo na čim manjšo težo in zato narejen iz lahkih zlitin in kompozitov, nihajna roka in del okvirja pa sta narejena iz aluminija. Izpušni sistem je nekoliko spremenjen in omogoča večje nagibanje v vožnji skozi ovinek, pri tem pa ponuja več zmogljivosti in prodoren zvok. Gre za dinamično motorno kolo, ki bo všeč tistim, ki si želijo Harleyja, pri tem pa si želijo več dinamične vožnje.

V osrčju Harley-Davidson FXDR najdemo poznani motor Milwaukee-Eight 114 V-Twin. Njegova prostornina znaša 114 kubičnih palcev oziroma 1.868 kubičnih centimetrov. Ker se pri Harleyju ne govori o konjskih močeh, se pri ‘moči’ motorja oziramo na navor. Na voljo imamo 160 njutonmetrov navora, kar je primerljivo z manjšim mestnim avtomobilom. Hkrati je to tudi najmočnejši motor, ki ga najdemo v  razredu motornih koles Softail. Harley-Davidson FXDR je že na voljo za naročilo, zanj pa bo treba odšteti okoli 25.000 evrov.

Galerija slik: Harley-Davidson FXDR

Dodatne Informacije

Več informacij:
harley-davidson-ljubljana.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Ghost (2021): tehnološko najnaprednejši avtomobil kralja prestiža