fbpx

MacBook Air, Mac mini in iPad Pro: Applove dobrote ponovno v formi

Težko smo ga čakali, prihodnji teden pa bo Macbook Air 2018 že v prodaji. V Applu seveda težko čakajo, da ga kupite, a verjetno se vam bo tudi izplačalo, saj bo to prvi moderen Macbook Air po več letih. Presenečenjem ni konec, saj so predstavili tudi novi Mac mini in iPad Pro.

Prenosnik MacBook Air je po novem manjši, a še vedno s 13,3-palčnim zaslonom. Izdelan je iz recikliranega aluminija, še vedno pa je eleganten in ultra tanek. Zaslon ima zdaj ločljivost 2560 x 1600, pol večji barvni razpon in predvsem matriko IPS za dobre vidne kote. Procesor je iz nabora Intelove osme generacije in nosi oznako i5.

MacBook Air je dovolj zmogljiv za večino opravil in dovolj varčen za cel dan delovanja baterije. Pomnilnika je v osnovi osem gigabajtov, diska pa 128 GB, toda prvega je mogoče povečati na 16 GB, seveda ob naročanju računalnika, ne pozneje, drugega pa kar do 1,5 TB.

MacBook Air
MacBook Air

Zanimiva je tudi Applova odločitev glede odklepanja z obrazom ali s prsti – tukaj se je odločil za drugo možnost, bralnik je vgrajen v eno od tipk na tipkovnici. Priključka sta dva: USB-C s protokolom Thunderbolt 3, torej je nanj mogoče priključiti hitre zunanje diske, zaslone ali grafične kartice (eGPU). Računajte na najmanj 1400 evrov, če boste med potencialnimi kupci.

MacBook Air
MacBook Air

Predvsem profesionalci, ki želijo veliko moči v majhni škatli, bodo verjetno posegli po novem računalniku Mac mini, ki so ga predstavili pri Applu. Ta ima lahko procesor i7, do 64 GB pomnilnika in bogat nabor priključkov. Za najmanj 900 evrov ga lahko dobite.

Mac Mini
Mac Mini

Pri 900 evrih se bodo začele tudi cene za novi tablici  iPad Pro, ki premikata meje na svojem področju. Okrog zaslona skoraj ni več roba. Za odklepanje tokrat skrbi Face ID, ki deluje v vseh smereh. Priključek je zdaj USB-C kot na prenosniku. Procesor A12X Bionic se lahko kosa z računalniškim i7.

Svinčnik je nov, z magnetnim spajanjem na iPad in brezžičnim polnjenjem. Toda, kje se je izgubila barva rosegold? Na voljo sta namreč samo srebrna in temno siva (angl. space gray).

iPad Pro
iPad Pro

Galerija slik – Macbook Air, Mac mini in iPad Pro

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!