fbpx

Herzog & de Meuron: Chelsea dobiva nov stadion

Načrti za nov stadion nogometne ekipe Chelsea.

Arhitekturni biro Herzog & de Meuron je predložil načrte za gradnjo novega stadiona za angleški nogometni klub Chelsea. Predlagana in popolnoma nova arena s 60 tisoč sedeži bi se naj nahajala na mestu sedanjega nogometnega stadiona v londonski četrti Hammersmith and Fulham. Načrt obsega rušenje obstoječega nogometnega stadiona in drugih stavb ter gradnjo novega, večjega objekta. Nov stadion bi naj imel tudi trgovino z izdelki nogometnega kluba, muzej ter ločeno restavracijo in kavarno.

Herzog & de Meuron obljublja, da bo nov stadion ujel duh ter skupaj združil lokalno dediščino ter moderne forme, s tem se bo lahko primerno odzival na lokalne mestne predele.

PREBERITE ŠE: Carvana: prvi prodajni avtomat za avtomobile na svetu

Nov stadion nogometnega kluba Chelsea, ki bo zgrajen na mestu sedanjega stadiona Stamford Bridge.
Nov stadion nogometnega kluba Chelsea, ki bo zgrajen na mestu sedanjega stadiona Stamford Bridge.

Najbolj vidna novost je serija 264-ih opečnatih stebrov, ki podpirajo jekleni obroč nad igriščem. Obroč zagotavlja dosledno geometrijo in med seboj povezuje stebre. Izboljšali bi naj tudi pogled/razgled gledalcev na igrišče in olajšali dostop do stadiona.
Če bodo načrti potrjeni, potem bo nogometni klub Chelsea za tri leta prisiljen, da tekme gosti nekje drugje, potencialno na stadionu Wembley.

V fotogaleriji si lahko ogledamo načrte za nov stadion nogometnega kluba Chelsea.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.