Hiša Stealth: radikalno bivališče za bondovskega zlobca

Hiša Stealth

Arhitekturni oblikovalec Antony Gibbon je z močno, edinstveno geometrijo, oblikoval svoje najnovejše bivališče.

Hiša Stealth se nahaja v zapuščenem, gorskem okolju, s svojo kotno obliko in kamnitim pročeljem pa se popolno zliva z okoliško pokrajino. Antony Gibbon je tudi sicer znan po svoji osredotočenosti na celotno podobo in obliko projekta, ki posledično postane monumentalni artefakt, trdno zasidran znotraj pokrajine, kjer je postavljen.

Hiša Stealth
Hiša Stealth

In čeprav zunanjost hiše s svojo industrijsko modernostjo kaže na radikalno skrivališče bondovskega zlobca, pa notranjost razkriva kontrastno vzdušje sodobne topline. Je kot pobeg iz hladne tundre, ki svojo toplino dobiva iz bogatih lesenih tal in omar. Skozi steklene stene se odpira pogled na zasnežene vrhove, spiralno stopnišle pa vodi do opazovalnika v zgornjem nadstropju.

Čeprav je ta hiša zaenkrat le koncept, pa ponuja nekaj dodatnega materiala za sanjarjenje v karanteni. Bi tudi vi zdaj pobegnili v neko drugo resničnost?

Galerija: hiša Stealth

Dodatne Informacije

Več informacij:
antonygibbondesigns.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Bivak Zorana Šimića v Bosni in Hercegovini je odličen primer novega vala balkanskih arhitektov