Uporabi ponovno: super ideje za reciklažo kartonskih škatel

Zadnjič posodobljeno: :

Samsung Electronics je z namenom zmanjšanja okoljskega odtisa uvedel novo okolju prijazno pakiranje za televizorje. Nova ekološka embalaža, ki je izdelana iz okolju prijaznega valovitega kartona, bo uporabljena pri televizorjih The Serif, The Frame in The Sero, kar bo uporabnikom omogočilo lažje recikliranje kartonskih škatel in ponovno uporabo le-teh.

Na vsaki strani embalaže iz valovitega kartona so dodali matrične oznake, ki uporabnikom omogočajo lažje rezanje in ponovno sestavljanje embalaže za različne druge namene. Uporabniki lahko na primer iz kartonske embalaže zgradijo hiško za mačke, stojala za revije ali celo police za shranjevanje.

Embalaža vključuje tudi priročnik z navodili, kako iz embalaže narediti različne predmete, ki jih lahko uporabite v svojem domu. Uporabniki do navodil dostopajo s skeniranjem QR kode na embalaži.

Samsung in Dezeen, britanska revija za življenjski slog, sta priredila tudi globalni natečaj za najbolj inovativni predmet, narejen iz embalaže. Uporabniki lahko prijave oddajo do 29. maja 2020. Nagrajeni bodo najbolj inovativni modeli, ki jih bo Samsung tudi vključil v svoj priročnik.

Galerija: super ideje za reciklažo kartonskih škatel

Dodatne Informacije

Več informacij o natečaju:
 dezeen.com
Samsung TV Instagram (@samsungtv)

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Geekovski fotelj narejen po inspiraciji filmske sage Vojna zvezd