fbpx
Foto: Janko Ferlic / Unsplash

Horoskop: Vzroki depresije pri astroloških znamenjih

Zato ste depresivni!

Depresija se pogosto skriva za običajnimi, vsakodnevnimi življenjskimi situacijami, zato jo je tako težko prepoznati. Verjetno ste že kdaj občutili pomanjkanje volje in energije, ste bili otožni in pesimistični.

Vzroki za depresijo so različni od osebe do osebe. Težave, s katerimi se srečujemo, vplivajo na nas na različne načine.

Nikoli ne pozabite sebe postaviti v ospredje!

Poglejmo najbolj do najmanj depresivnih astroloških znamenj in kaj jim povzroča težave z duševnim zdravjem.

Rak

Raki so najbolj nesrečni, ko izgledajo slabo oziroma ko si niso všeč. Zaradi svoje čustvene narave so bolj nagnjeni k depresiji kot drugi znaki. Morda se sliši čudno, ampak raki dajo veliko na svoj videz in če sami sebi ne izgledajo popolno, padejo v depresijo. Ko pa se s fizično pripravljenostjo borijo proti depresiji, je vse v redu.

Tehtnica

Je obsedena z nadzorom in zaradi tega, ko ne more nadzorovati vsega, kar obstaja, je precej žalostna in celo depresivna. Če nekaj ni v ravnotežju to vpliva na njihova čustva, zaradi česar so zmedeni. Ko se v njihovem življenju nekaj zgodi izven njihovega nadzora, jih to popolnoma spravi iz tira, kar jim na koncu povzroči depresijo.

via GIPHY

Ribi

Ribe padejo v depresijo zaradi družine, ne zaradi oseb v njej, ampak ker si predstavljajo idealne odnose, ki bi jih radi imeli. Ko odnosi niso v skladu s tem, se umaknejo vase in padejo v depresijo. Zelo občutljivi, ko gre za njihove sorodnike, če odnosi niso dobri hitro, potonejo v depresijo.

Bik

Če mirujejo oziroma stagnirajo se počutijo, kakor da so obtičali, tedaj se depresija pojavi nenadoma in z vso močjo. Težava je v tem, da se biki sami postavljajo v takšne situacije. Kako? Ko nimajo izzivov, jim sčasoma postane dolgčas, kar jim povzroči depresijo. Čeprav se zavedajo svojih napak, težko spremenijo takšno stanje.

Devica

Devica, postane depresivna, ko razmišlja o svojem življenju. In ker ne preneha razmišljati o vzponih in padcih, jo lahko to privede do čustvene izgorelosti. Ustvarja si izmišljene scenarije, ki se vedno končajo katastrofalno. S tem sami sebi napovedujejo slabe čase, ki seveda sledijo, in si z vzbujanjem depresivnih občutkov, povezanih z nečim, kar se ni niti zgodilo uničijo srečo sedanjega trenutka.

Škorpijon

Škorpijon potlači strah in si s tem povzroči, da preide v depresijo. Čeprav uživajo v tem, da so neustrašni, da počnejo, kar hočejo, in žanjejo sadove svojega dela, jim je to tako všeč, da jih je nenehno strah ideje, da to ne bo trajalo večno. Strah pred razočaranjem jih preganja in potiska v depresijo.

Dvojčka

Dvojčki so depresivni zaradi razhodov, še posebej, če pridejo nepričakovano. Res je, da smo vsi lahko žalostni in razočarani, ko se razmerje konča, vendar dvojčki, za razliko od drugih, tega nikoli ne morejo preboleti in iti naprej. Vse življenje nosijo v sebi občutek izdaje in izgube ljubezni. Zelo dobro skrivajo svoja čustva pod nasmehom.

Oven

Oven postane depresiven, ko ga nekdo ignorira, čeprav se to redko zgodi, saj je veselo znamenje. Obožujejo pozornost, in ko se zgodi, da ni usmerjena vanje, potonejo v depresijo. Vztrajno iščejo odobravanje okolja, ko ni tako, postanejo depresivni, a hitro okrevajo in gredo naprej.

Kozorog

Kozorogi so depresivni zaradi staranja, ker se ne morejo sprijazniti, da je to naraven proces, in se vedno trudijo, da ga odlagajo. Za spremembo videza se bodo najprej obrnili na lepotno kirurgijo, a prej ali slej padejo v depresijo.

Lev

Lev je zelo depresiven, ko ne dobi tistega, kar si želi, pa naj gre za osebo, stvar ali idejo. Mora imeti nadzor, in ko stvari ne gredo po načrtih, pade v depresijo. Toda za razliko od večine tega ne skrivajo, ampak želijo, da to vidijo vsi okoli njih. Kljub temu jim njihova ognjena osebnost ne dovoljuje, da bi bili dolgo v tem razpoloženju.

Strelec

Biti sam je velik gonilnik za pustolovskega strelca. Je eden od znakov, ki se zelo dobro počuti v svoji osamljenosti in jih to ne skrb. Strelci so ljudje, ki so radi sami, dokler čez nekaj časa ne postanejo osamljeni. K sreči se hitro zberejo in se podajo na novo avanturo.

Vodnar

Vodnar ne prenaša kritik. In zaradi tega bodo celo večnost poskušali dokazovati svoj prav. Že sam boj jih oslabi in vpliva na njihovo samozavest, ker se ne znajo braniti. Ta boj pri njih spodbuja depresijo, a na srečo si hitro opomorejo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!