fbpx

Hotel Apoksiomen: eleganten hotel na lošinjski rivi

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Lošinj, eden najlepših otokov Jadrana, skriva vrsto naravnih lepot, omamne vonjave, pa tudi zanimive namestitve. Hotel Apoksiomen je brez dvoma ena takšnih.

Mesto Mali Lošinj je največje v Kvarnerju, njegovi začetki pa segajo že v 12.stoletje, ko je prvič omenjeno kot pristanišče. Nekaj stoletij kasneje so raziskovalci odkrili vrsto zdravilnih učinkov otoške narave in ozračja, kar je na otok privabilo dunajsko aristokracijo in gospodarsko elito. Nič nenavadnega. Svež zrak, dišeči borovci, kristalno čisto morje in odlična klima še stoletja potem privabljajo turiste in oddiha željne popotnike.

V zadnjih letih je Lošinj doživel temeljito turistično preobrazbo, deležen pa jo je bil tudi Hotel Apoksiomen. Butični hotel ob lošinjski rivi se namreč ponaša z odlično lego, saj se nahaja v središču samega dogajanja, a vseeno le lučaj stran od gozdičkov borovcev in čudovitih plaž. Je zanimivo izhodišče za raziskovanje otoka, ki se ga lahko lotite kar peš, s kolesom ali pa kar s čolnom.

Foto: Booking.com

Kosmatinci dobrodošli

Štirizvezdični hotel nudi prekrasne poglede na pristaniško mestece, z le 24 sobami pa predstavlja umirjeno namestitev za oddih in počitnice. Izbirate lahko med pestro ponudbo najrazličnejših sob in suit, katerih velika odlika je prekrasne pogled na morje in otočje. Nekaj posebnega je prostorna Junior suita, ki sodi med največje v hotelski ponudbi in ima lasten balkon, ki se spogleduje z živahno rivo.

V sklopu hotela je tudi restavracija, kjer nudijo okusne a’la carte jedi, ob jutrih pa se lahko nastavite jutranjim sončnim žarkom in tu spijete prvo kavo. Vsem gostom v hotelski jedilnici, ki se nahaja v pritličju, ali pa kar na terasi, postrežejo z zajtrkom. V hotelu so dobrodošli tudi vaši štirinožni družinski člani.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!