fbpx

Huawei P20, P20 Pro in P20 Lite: zmagovalni trojček

Nova serija Huawei P20 prinaša kar tri telefone, ki obljubljajo zmagovalno kombinacijo in hkrati prinašajo revolucijo na področju mobilne fotografije. Najboljši model Huawei P20 Pro je namreč opremljen s kar tremi kamerami. Kar je edinstveno.

Na ekskluzivni predstavitvi v Grand Palaisu (Pariz) je Huawei Consumer Business Group svetu prvič pokazal težko pričakovana Huawei P20 in P20 Pro. Huawei P20 Pro se ponaša s prvim trojnim fotoaparatom Leica s 5-kratnim hibridnim zoomom, obe napravi pa prinašata napredke umetne inteligence brez primere, s čimer omogočata osupljivo novo izkušnjo inteligentnega fotoaparata.

Revolucija mobilne fotografije

Napredni sistem fotoaparatov namreč zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote, ponaša pa se tudi z najvišjim številom slikovnih pik, ki jih je zmožen zajeti katerikoli pametni telefon. Kamero na P20 Pro sestavljajo 40 MP veliko barvno (RGB) tipalo, 20 MP veliko monokromatsko tipalo ter 8 MP veliko tipalo s teleobjektivom. Tipala imajo pred seboj nameščene objektive z zaslonkami f/1,8, f/1,6 ter f/2,4, ki pomagajo pri zajemanju vseh podrobnosti s popolno jasnostjo.

Povsem nov dvojni fotoaparat Leica ima tudi model Huawei P20. Ta se ponaša s tipalom, ki zajema slike v velikosti 12 MP (s slikovnimi pikami v velikosti 1,55 μm), ter monokromatskim tipalom, ki zajema fotografije v velikosti 20 MP. To izboljša zajem fotografij v slabih svetlobnih pogojih.

Naprave iz serije P20 podpirajo umirjanje slike v šestih smereh in super počasne posnetke z 960 sličicami na sekundo (to je kar 4-krat počasneje kot posnetki pri 240 sličicah na sekundo), s čimer ujame stvari, ki jih s prostim očesom ni mogoče.

Povsem novo je tudi 4D-ostrenje s predvidevanjem. V tem načinu zna kamera predvideti, kako se bodo objekti premikali, in izostri sliko z izredno učinkovitostjo. Tako zajame najmanjše podrobnosti objektov, ki so v gibanju. Novost serije P20 pa je tudi pomoč pri sestavljanju kompozicije s pomočjo umetne inteligence (AI-Assisted Composition), ki inteligentno predlaga, kako postaviti kader za skupinske in pokrajinske fotografije.

P20 in P20 Pro imata na prednji strani selfie kamero s 24 MP velikim tipalom. Kamera omogoča olepšanje s pomočjo umetne inteligence ter 3D-portretno osvetlitev. Rezultat tega so čudoviti selfiji s popolnimi kožnimi toni, delikatno obdelanimi podrobnostmi na obrazu in realističnimi 3D-izboljšavami.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Navdihnjen s svetlobo, modo in tehnologijo

Serija Huawei P20 se ponaša z izjemno estetiko, ki v ospredje postavlja modo in dizajn. To je najbolj opazno v novih ekskluzivnih barvnih različicah: Twilight in Pink Gold.  Svetloba, ki zadane površino, se odbije z živahno, a postopno spremembo odtenkov. P20 in P20 Pro sta prav tako na voljo v barvah Black in Midnight Blue. Poleg vseh barv je P20 na voljo tudi v barvi Champagne Gold.
5,8-palčni zaslon na P20 ter 6,1-palčni zaslon na P20 Pro se ponašata z ultra tankim robom in izjemnim razmerjem med površino zaslona in površino prednjega dela. Zaslon Huawei FullView se elegantno zlije z zaobljenimi robovi, zaradi česar je napravo bolj prijetno držati v roki.

Huawei P20
Huawei P20

S pomočjo procesorja Kirin 970 in vmesnika EMUI 8.1, ki je osnovan na sistemu Android 8.1, ponuja serija P20 vrhunsko zmogljivost in gladko uporabniško izkušnjo.

Huawei P20 Lite bo v Sloveniji na voljo še v  marcu (389,99 evra). Huawei P20 prihaja 9. aprila (689,99 evra), P20 Pro pa 16. aprila (899,99 evra).

Porsche Design: novo razkošje

Huawei je predstavil tudi Porsche Design Huawei Mate RS (Race Sport), ki nadaljuje sodelovanje z ekskluzivno luksuzno znamko. Tudi ta telefon se ponaša s trojno kamero Leica. Kot prvi telefon na svetu pa ima vgrajeno tehnologijo PCM z mikro kapsulami. Gre za tehnologijo hlajenja, ki izvira iz vesoljskih tehnologij in omogoča delovanje v varnem temperaturnem območju. Poleg tega ima Mate RS vgrajen tudi bralnik prstnih odtisov, ki se nahaja pod zaslonom. Ta omogoča uporabnikom, da napravo zbudijo tako, da prst pridržijo nad steklom. Mate RS ima vgrajen 6-palčni ukrivljen OLED-zaslon z ločljivostjo 2K. Na voljo je v črni, prvič pa tudi v privlačni rdeči barvi. Trenutno še ni podatkov, kdaj bo na voljo v Sloveniji.

Porsche Design Huawei Mate RS
Porsche Design Huawei Mate RS

Dodatne Informacije

Več informacij:
consumer.huawei.com in huaweislovenija.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!