Huawei P20 PRO: pametni telefon, ki postavlja nove standarde

Huawei že nekaj časa ni le sledilec, temveč redno postavlja nove standarde v industriji pametnih telefonov. Bili so začetnik trenda dveh kamer pri pametnih telefonih ter se takrat odločili, da bodo največji poudarek v prihodnosti dali prav fotografiji. Sodelovanje s podjetjem Leica pri novincu P20 Pro tako prvič pri pametnih telefonih prinaša tri kamere. Ker so tri, kakopak, boljše kot dve.

A ne le to! Kitajci pri fotografiji stavijo tudi na umetno inteligenco, ki prav pri fotografiji ta trenutek prinaša največji napredek. Huawei nadaljuje sodelovanje s podjetjem Leica, ki je avtoriteta na področju fotografije ter tako od modela Huawei P9 dela izjemne korake na področju fotografije s pametnimi telefoni. P20 Pro je tako prvi pametni telefon s tremi lečami na svojem hrbtišču.

Prednja kamera: selfi kot v fotostudiu

Niso pomembne le kamere na hrbtišču, saj večino fotografij ustvarimo prav s kamero na prednjem delu. Tako je P20 Pro opremljen s sprednjo kamero, ki zmore neverjetnih 24 MP v povezavi s senzorjem CMOS. Seveda je v igri umetna inteligenca, ki uporablja tehnologijo 3D-modeliranja in osvetlitve. To pomeni, da ponuja vrsto svetlobnih učnikov, s katerimi bodo selfiji neverjetni.

Prednja kamera: selfi kot v fotostudiu.
Prednja kamera: selfi kot v fotostudiu.

Trojna kamera Leica: ker je odlična fotografija najpomembnejša

Ker dve leči preprosto nista dovolj za vse, kar znajo pri Huaweiu, so v sodelovanju z Leica dodali še eno. Tako je prav Huawei P20 Pro prvi telefon na svetu s tremi lečami. Prva ima barvno tipalo RGB s 40 MP, sledi ji leča za črno-bel zajem in tipalom z 20 MP ter leča s pravcatim teleobjektivom, ki premore 5-kratno optično povečavo in omogoča zajem v resoluciji 8 MP. Objektivi z zaslonkami f/1,8, f/1,6 in f/2,4, ki pomagajo pri zajemanju vseh podrobnosti s popolno jasnostjo, so ključ do odlične fotografije tudi pri slabih pogojih. A to še ni vse! V igro vstopi tudi umetna inteligenca, ki prav pri fotografiji pokaže svoj pravi potencial.

Trojna kamera Leica: ker je odlična fotografija najpomembnejša.
Trojna kamera Leica: ker je odlična fotografija najpomembnejša.

Vodotesnost: standard IP67

Ni ga uporabnika, ki ne bi svojega telefona že “namočil”, in tudi zato so pri Huawei poskrbeli, da novi Huawei P20 ustreza standardu IP67. To pomeni, da je odporen na prah, brizganje tekočine in rahlo namakanje. Vsekakor je pripravljen na akcijo vsakodnevnih avantur in potepe z dežnikom.

Odporen na prah, brizganje tekočine in rahlo namakanje.
Odporen na prah, brizganje tekočine in rahlo namakanje.

Huawei fullview: zaslon od roba do roba

6,1-palčni zaslon se razteza od roba do roba telefona in tokrat postreže s tehnologijo OLED, ki zagotavlja vrhunske barve.

Izjemna baterija: hitro polnjenje

Baterija je ena najpomembnejših komponent pametnega telefona, zato so pri Huaweiu želeli ponuditi eno največjih baterij v segmentu. Tako ima P20 Pro kar 4000 mAh baterijo, ki omogoča hitro polnjenje. Do 80 % naj bi se napolnila v 45 minutah. A ko bo baterija napolnjena, je treba z energijo pametno razpolagati, in prav tu pridejo v upoštev tehnološki sladkorčki, ki P20 Pro omogočajo, da pametno troši energijo. Tako se zaslon vseskozi prilagaja svetlosti v prostoru in s tem hrani energijo. Vse za kar se da najboljšo možno uporabniško izkušnjo.

Tudi baterija je izjemna.
Tudi baterija je izjemna.

Nočne slike: z umetno inteligenco

Stabilizacija slike z umetno inteligenco Huawei omogoča, da zajamete neverjetne ročne posnetke brez zameglitve, tudi pri šibki svetlobi v nočnem načinu. Nočni način tudi uravnoteži prizore z visokim kontrastom.

Odličen tudi pri šibki svetlobi ali v nočnem načinu.
Odličen tudi pri šibki svetlobi ali v nočnem načinu.

Počasni posnetki: Upočasni čas in še več

Upočasnite čas do 960 slik na sekundo z načinom videoposnetka Super Slow Motion. Prav tako P20 PRO s pomočjo umetne inteligence in samodejnega fokusa pričara strokovne fotografske spretnosti, kot so osvetlitev in druge nastavitve.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=hPMPls_7Xn8

Porsche design Huawei Mate RS

Huawei je predstavil tudi Huawei Mate RS (Race Sport) by Porsche Design, ki nadaljuje sodelovanje z ekskluzivno luksuzno znamko. Gre za absoluten prestiž med pametnimi telefoni in nadgrajuje obstoječi Huawei Mate 19 s trojno kamero Leica. Kot prvi telefon na svetu pa ima vgrajeno tehnologijo PCM z mikro kapsulami. Gre za tehnologijo hlajenja, ki izvira iz vesoljskih tehnologij in omogoča delovanje v varnem temperaturnem območju. Izjemen je podatek o notranjem polnilniku, ki ga je za kar 512GB. Poleg tega ima Mate RS vgrajen tudi bralnik prstnih odtisov, ki je pod zaslonom. Tako je praktično prvi pametni telefon na svetu s to tehnologijo. Ta omogoča uporabnikom, da napravo zbudijo tako, da prst pridržijo nad steklom. Poleg običajnega polnjenja pa lahko Mate RS polnite tudi brezžično. Na voljo je v črni, prvič pa tudi v privlačni rdeči barvi.

Porsche design Huawei Mate RS: češnja na vrhu smetane.
Porsche design Huawei Mate RS: češnja na vrhu smetane.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
huawei.si

Vsebino omogoča Huawei.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!