Hvala, ker vam je mar: cirkus v Nemčiji uporablja holograme namesto resničnih živali, ker želi ustaviti trpinčenje

Hvala, ker vam je mar: cirkus v Nemčiji uporablja holograme namesto resničnih živali, ker želi ustaviti trpinčenje
Zadnjič posodobljeno: :

Živali končno ne bodo trpele, saj se je ekipa nemškega cirkusa Roncalli spomnila, da bi namesto resničnih živali uporabljali holograme – tako si prizadevajo ustaviti trpinčenje in mi smo jih hvaležni, ker jim je mar.

V preteklosti so si obiskovalci cirkusov težko predstavljali, da tam ne bi bilo eksotičnih živali, ki izvajajo navihujoče trike. A sčasoma so se lastniki cirkusov le začeli zavedati negativnega vpliva, ki ga ima človek na okolje. Ne gre le za dejstvo, da so izumrle številne živalske vrste, temveč tudi za etiko – uživanje v živalskem trpinčenju ni ne etično, ne okusno.

Na srečo obstajajo inovativni cirkusi, ki so se spomnili izjemne rešitve, ki je okolju in živalim prijaznanemški circus Roncalli, ki je odprt od leta 1976, je namreč izkoristil tehnologijo, ki nam je na voljo. Ekipa zaposlenih je tako ustvarila holograme živali, ki izvajajo trike. Na tak način niso zgolj razbremenili okolja in ustavili trpinčenje, temveč so tudi obiskovalcem priredili izjemno izkušnjo, brez krivde in slabe vesti. Bravo!

In četudi smo Zemljani danes ozaveščeni o okoljskih vprašanjih, na tisoče cirkusov po svetu na žalost še vedno trpinči živali, vse za voljo človeške zabave. Želimo si, da bi prenehali. Pa ti?

Dodatne Informacije

Več informacij:
roncalli.de

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HOFER iz odsluženih delovnih oblačil naredil odejce za brezdomne živali