fbpx

IKEA s kolekcijo VÅRDANDE skrbi za dobro počutje in nego

Novo kolekcijo VÅRDANDE so navdihnile osnove dobrega počutja in nege. Kolekcija je nastala na podlagi partnerstva petih azijskih podjetji, ki za ranljive skupine ustvarjajo boljši vsakdan z dolgoročnimi možnostmi zaposlitve in prihodka.

Beseda VÅRDANDE v švedščini pomeni skrben. V skladu s svojim pomenom kolekcija vključuje tekstilne izdelke, kot so kimono, blazine za jogo in odeje, pa tudi prenosno košaro, mehko rešitev za shranjevanje, sklede in lončke za rastline. Oblikovala sta jo Akanksha Deo in Sarah Fager, oblikovalca podjetja IKEA. Velik del njunih izdelkov je izdelanih ročno ali v trajnostnih industrijskih obratih socialnih podjetij, s katerimi sodeluje podjetje IKEA.

Večina materialov, kot so bananina vlakna, glina in juta, je pridobljenih lokalno. Bombaž v bombažnih izdelki je iz bolj trajnostnih virov. To pomeni, da je, v primerjavi s konvencionalnim kmetovanjem, pridelan z manj vode, kemičnih gnojil in pesticidov. Izbira takšnega bombaža ob enem finančno podpira tudi azijske kmete, ki ga pridelujejo. Blago in surovine izvirajo iz Bangladeša, Vietnama, Tajske in Indije, kjer se nahajajo partnerska socialna podjetja.
VÅRDANDE je rezultat ambicije ustvariti delovna mesta in gospodarske priložnosti za tiste, ki jih najbolj potrebujejo. V sodelovanju s prej omenjenimi podjetji, ki zaposlujejo osebe, ki se na trgu dela težje zaposlijo, lahko kolekcija vsakdan polepša tako delavcem kot kupcem, ki so jim ročno izdelani kosi na voljo v trgovinah IKEA po vsem svetu.

Kolekcija bo v Sloveniji na voljo od avgusta 2022 dalje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!