fbpx

Imam partnerja, in sem kljub temu še vedno neodvisna ženska

Status: "In relationship"

Foto: envato

Verjeli ali ne, moje življenje se ni spremenilo, ko se je spremenil moj status iz samska v razmerju.

Še vedno sem ista, počnem vse, kar sem počela, preden sva se srečala. Partnerski odnos me ne omejuje in prav tako ne omejuje partnerja.

Razmerje ne pomeni, da morava vsak trenutek preživeti skupaj in vse stvari početi skupaj. To ni to, to je strupena navezanost.

Zapomnite si, ostanite takšni, kakršni ste in cenite partnerja, ker je to, kar je. In zaradi tega ste to, kar ste.

1. Še vedno sem jaz

Nisem nič bolj samozavestna ali uspešna kot sem bila, ko sem bila samska. Moje razmerje ni spremenilo tega, kar sem kot oseba. Če bi, potem to ne bi bilo zdravo razmerje.

via GIPHY

2. Preden se je pojavil, sem bila sama

Seveda, zdaj ga lahko pokličem in ga prosim, da mi pomaga, toda preden se je pojavil, sem morala vse te stvari narediti sama. Nisem se rodila v razmerje. Potrebovala sem nekaj let, da sem našla stabilno zvezo, in na tej poti sem se naučila veliko praktičnih življenjskih lekcij.

3. On ni vedno v bližini, da bi “poskrbel zame”

Verjeli ali ne, sposobna sem preživeti eno uro brez njega – ali celo cel dan! Si lahko mislite? Ha, ha. Ko ga ni v bližini, se lahko zanesem le nase. Zato lahko sama služim denar, sama zamenjam žarnico, peljem avtomobil na servis…, medtem ko se on ukvarja z drugimi stvarmi.

via GIPHY

4. Spodbuja me, da postanem najboljša oseba, kar lahko

Moj moški ni tip osebe, ki bi bil ljubosumen. Želi, da bi bila srečna. Želi, da bi lahko skrbela zase. Zdi se, kot da mu ustreza dejstvo, da sva dve ločeni osebi z dvema ločenima življenjema, ki se po naključju prekrivata. Znava poskrbeti vsak zase in drug za drugega.

5. Ne bom se spremenila zaradi njega

Zaljubil se je vame, ker sem bila neodvisna ženska. Ne bom spremenila stvari, ki so mu pri meni najbolj všeč. In nikakor ne bom spremenila stvari, ki jih imam najraje na sebi, čeprav morda njemu niso všeč.

6. Moja neodvisnost dejansko izboljšuje najino razmerje

Ne razdvaja naju. Zaradi nje sva močnejša. Čeprav ga imam rada, bi drug drugega spravljala ob pamet, če bi bila več dni v isti sobi, ne da bi si vzela čas za oddih. Všeč mi je čas, ki ga preživim sama, saj nama daje priložnost, da pogrešava drug drugega. Vsekakor ni zdravo biti prilepljen drug na drugega.

via GIPHY

7. Sva enakovredna

On ne bi smel biti tisti, ki bi moral plačevati vse finančne obveznosti. So tudi moje. V odnosih gre za dajanje in jemanje, zato bom pošteno prispevala svoj del. Ne bi bilo prav, da bi mu dovolila, da vse ureja in plačuje sam.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.