fbpx

Plovba v prihodnost: Candela & Polestar razkrivata revolucionarno električno hidroglisersko ladjo

Električni čoln, ki je hidrogliser

Foto: Polestar & Candela

Pripravite se, da zaplujete v novo dobo trajnostnega čolnarjenja s Candela C-8, ki jo poganja Polestar baterijski sklop. To vrhunsko plovilo, je prvi rezultat partnerstva med vrhunskimi švedskimi blagovnimi znamkami mobilnosti Candela in Polestar in naj bi s svojim elektro pogonom in napredno tehnologijo hidrogliserjev spremenilo čolnarsko industrijo.

Candela C-8 se ponaša z baterijo s 69 kWh in tehnologijo polnjenja z enosmernim tokom, enako kot Polestar 2 Standard range, ki tako gliserju omogoča doseg do 57 navtičnih milj z enim polnjenjem pri potovalni hitrosti 22 vozlov. To je sprememba igre za električno čolnarjenje, saj končno omogoča dostop do ciljev, ki so bili prej dosegljivi le s čolni z motorjem z notranjim izgorevanjem. Torej primerljiv doseg.

Foto: Polestar & Candela

“Z baterijami iz Polestarja postane Candela C-8 prvo električno plovilo, ki lahko potuje do ciljev, ki so bili prej dosegljivi samo s čolni z motorjem na zgorevanje. Candela C-8, ki ga poganja Polestar, pomeni pomemben preboj za elektrifikacijo na morju,” pravi Gustav Hasselskog, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Candela.

Toda pri Candeli C-8 ne gre le za moč. Ima tudi učinkovit motor z direktnim pogonom, ki uspe dvigniti trup nad vodo pri visokih hitrostih, kar zmanjša porabo energije do 80 % v primerjavi s tradicionalnimi motornimi čolni. To je kombinacija inovativne tehnologije Candela in Polestar, ki omogoča to visoko zmogljivost na morju. Ter velik doseg gliserja.

Foto: Polestar & Candela

Polestar dobavlja tudi tehnologijo hitrega polnjenja z enosmernim tokom za Candela C-8 ter deli raziskovalne in razvojne zmogljivosti za integracijo tehnologije in programske opreme v pomorsko aplikacijo, ki jo prenaša s kopnega na morje.
“Deljenje znanja in izkušenj o baterijah in inženiringu vozil s podjetjem Candela bo pomagalo doseči naš skupni cilj prehoda v prihodnost, kjer so vse oblike transporta trajnostne,” pravi Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestarja.
httpv://www.youtube.com/watch?v=fC_5Cl–WpA
Za Polestar je to prvi korak pri razširitvi prizadevanj za spodbujanje trajnostne električne mobilnosti izven avtomobilske industrije. In za Candelo je to začetek nove dobe v čolnarstvu. Pripravite se na plovbo v prihodnost s Candela C-8, ki jo poganja Polestar.

Dodatne Informacije

candela.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.