Indian & Workhorse Appaloosa Scout: motor, posebej narejen za dirke

Indian & Workhorse Appaloosa Scout: motor, posebej narejen za dirke

Motorno kolo Indian Scout praznuje 100. obletnico obstoja in kot se spodobi, je potrebno ob praznovanju narediti nekaj nevsakdanjega – tako so si zamislili nenavadno motorno kolo, ki ima zgolj eno nalogo: tekmovati na dirkah v pospeševanju Sultans of Sprint.

Indian je ob praznovanju jubileja združil moči s podjetjem Workhorse in nastal je unikatni motor Indian & Workhorse Appaloosa Scout, katerega dizajn je prirejen za tekmovanja v pospeševanju, ime pa je dobil po hitri pasmi konj.

Na prvi pogled nas Appaloosa Scout bolj spominja na futuristično prevozno sredstvo kot na motorno kolo. Kopica ročno izdelanih nadomestnih delov je zahtevala več kot 700 ur dela. Originalno posodo za gorivo je bilo potrebno preoblikovati in je zdaj dovolj velika le za 2,5 litra goriva.
Stranski profil je ostal dovolj nespremenjen, da je v njem še vedno mogoče opaziti motorno kolo Indian Scout, ki je bil začetek celotnega projekta. V Appaloosa Scoutu lahko najdemo tudi del slovenskega inženirskega znanja, ki se skriva v obliki titanovega izpuha Akrapovič.

Ker je pri pospeševanju ključno to, da pridemo čez ciljno črto kar se hitro da, so v predelavo vključili še sistem za mešanico goriva z nitrom. S tem so tovarniških 100 konjskih moči povečali na 130 konjskih moči.
Appaloosa Scout bo tekmoval v Franciji, Nemčiji in Italiji, v prihodnjih mesecih, ko se bodo odvijala tekmovanja v pospeševanju, Sultans of Sprint.

Galerija: Indian & Workhorse Appaloosa Scout

Dodatne Informacije

Več informacij:
indianmotorcycle.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako kupiš odličen rabljen avtomobil: odlični triki s katerimi kupiš odličen rabljen avtomobil!