Nova Opel Corsa-e: tudi Corsa je postala električna!

Opel Corsa-e
Zadnjič posodobljeno: :

Opel praznuje 120. obletnico obstoja, zato so ob tem jubileju predstavili nekaj svežega in vznemirljivega – nova Opel Corsa-e ni le na prvi pogled simpatična, temveč se lahko pohvali še s povsem električnim pogonom.

Nova Opel Corsa-e je prava stvar za obeležitev 120. obletnice Oplovega obstoja!
Šesta generacija priljubljenega avtomobila je tokrat na voljo v popolnoma električni obliki – poganja jo motor z močjo 100 kW (136 KM), kar je dovolj, da bo novinka agilna in predvsem zabavna. 100 kilometrov na uro doseže v 8,1 sekunde.

Baterija s kapaciteto 50 kWh ima dovolj energije za do 330 kilometrov dolgo pot, do 80% pa jo je mogoče napolniti že v 30 minutah. Opel ponuja 8 let garancije na baterijo, njeno delovanje pa lahko spremljamo preko aplikacije myOpel.

Poleg dinamično športnega dizajna se Corsa-e pohvali s tehnologijo, ki jo srečujemo pri avtomobilih višjega cenovnega razreda – zdah imamo na voljo matrične žaromete IntelliLux LED, ki jih je Opel prvič ponudil v segmentu manjših avtomobilov.

Opel Corsa-e
Opel Corsa-e

Šesta generacija avtomobila Opel Corsa-e je na prvi pogled podobna predhodnici, a s to razliko, da so nove linije ostrejše. Notranjost ponuja nove telematske vsebine, kot je spremljanje prometa v realnem času, ki jih je mogoče spremljati preko 7- ali 10-palčnega zaslona. Novinka bo v primerjavi s peto generacijo lažja, poleg elektromotorja pa se bodo kasneje pridružili še bencinski in dizelski motorji.

Na podatke o ceni avtomobila Opel Corsa-e bomo morali še počakati!

Galerija: Opel Corsa-e

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Audi TT RS 40 Years of Quattro: poklon dirkaški legendi