fbpx

Nova Opel Corsa-e: tudi Corsa je postala električna!

Opel Corsa-e

Opel praznuje 120. obletnico obstoja, zato so ob tem jubileju predstavili nekaj svežega in vznemirljivega – nova Opel Corsa-e ni le na prvi pogled simpatična, temveč se lahko pohvali še s povsem električnim pogonom.

Nova Opel Corsa-e je prava stvar za obeležitev 120. obletnice Oplovega obstoja!
Šesta generacija priljubljenega avtomobila je tokrat na voljo v popolnoma električni obliki – poganja jo motor z močjo 100 kW (136 KM), kar je dovolj, da bo novinka agilna in predvsem zabavna. 100 kilometrov na uro doseže v 8,1 sekunde.

Baterija s kapaciteto 50 kWh ima dovolj energije za do 330 kilometrov dolgo pot, do 80% pa jo je mogoče napolniti že v 30 minutah. Opel ponuja 8 let garancije na baterijo, njeno delovanje pa lahko spremljamo preko aplikacije myOpel.

Poleg dinamično športnega dizajna se Corsa-e pohvali s tehnologijo, ki jo srečujemo pri avtomobilih višjega cenovnega razreda – zdah imamo na voljo matrične žaromete IntelliLux LED, ki jih je Opel prvič ponudil v segmentu manjših avtomobilov.

Opel Corsa-e
Opel Corsa-e

Šesta generacija avtomobila Opel Corsa-e je na prvi pogled podobna predhodnici, a s to razliko, da so nove linije ostrejše. Notranjost ponuja nove telematske vsebine, kot je spremljanje prometa v realnem času, ki jih je mogoče spremljati preko 7- ali 10-palčnega zaslona. Novinka bo v primerjavi s peto generacijo lažja, poleg elektromotorja pa se bodo kasneje pridružili še bencinski in dizelski motorji.

Na podatke o ceni avtomobila Opel Corsa-e bomo morali še počakati!

Galerija: Opel Corsa-e

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!