fbpx

Ineos Fusilier: električni robustneš, ki preveč močno spominja na G-wagon

Ineos Fusilier je mali električni G-Wagon

Ineos Fusilier
Foto: Ineos

Ineos Automotive, podjetje, ki se je že uveljavilo s svojim robustnim SUV-jem Grenadier, predstavlja novo vozilo, ki bo tokrat električno voziloin nosi ime Ineos Fusilier. Ta novi član Ineosove družine obljublja, da bo prinesel veter svežine v svet električnih terencev s svojo edinstveno mešanico retro oblikovanja in sodobne tehnologije. Ter seveda obljubljkene robustnosti.

Fusilier, opisan kot manjši električni SUV z možnostjo razširitve dosega z bencinskim motorjem, se ponaša s kvadratnimi, retro navdihnjenimi oblikami. Ta model, krajši in nižji od svojega predhodnika Grenadierja, bo zgrajen na inovativni skateboard platformi, ki vključuje jekleni zgornji del, jekleno dno in aluminijasta vrata, zagotavljajoč robustno zasnovo, pripravljeno na terenske izzive.

Ineos Fusilier
Foto: Ineos

Jim Ratcliffe, izvršni direktor Ineosa, poudarja pomen mešanice tehnologij pogonov za doseganje ciljev dekarbonizacije, ne da bi pri tem žrtvovali želje in potrebe potrošnikov. Fusilier, ki se ponaša z vsemi terenskimi pnevmatikami, sprednjim zaščitnim pokrovom in visokimi odbijači, obljublja “svetovno vodilne terenske zmogljivosti brez kompromisov pri cestni vožnji.”

Ineos Fusilier
Foto: Ineos

Za razvoj Fusilierja se je Ineos partnerstvo z Magna, avstrijskim podjetjem, ki bo tudi izdelovalo ta model. Ta partnerstvo obljublja, da bo Fusilier združil najboljše iz dveh svetov: vrhunske terenske zmogljivosti in napredno električno tehnologijo, ki bo vozilu omogočila doseg vsaj 400 km z enim polnjenjem. Fusilier ne bo le robustno terensko vozilo, ampak bo s pomočjo Magnine platforme FM29, ki je podlaga tudi za Fisker Ocean, zagotavljal impresiven doseg vsaj 400 km, kar postavlja Ineosov električni SUV ob bok drugim obetavnim električnim vozilom na trgu. Kljub temu, da so podrobnosti o specifikacijah in cenah še v razvoju, Ineosova vizija združuje napredno tehnologijo in zavezanost k trajnostni mobilnosti, hkrati pa ohranja svojo dediščino izdelave robustnih terenskih vozil.

Ineos Fusilier
Foto: Ineos Fusilier

Glede na fotografije, ki jih je objavil Ineos, Fusilier kaže resnične terenske sposobnosti, z vsemi terenskimi pnevmatikami, sprednjim zaščitnim pokrovom in visokimi odbijači. Oblikovanje pokrova motorja in vrat spominja na Mercedes-Benz razreda G. Po poročanju Top Gear, krajša, nižja silhueta in elementi, kot so aktivne rešetke hladilnika, so bili uporabljeni za izboljšanje učinkovitosti.

Foto: Ineos

Fusilier ne samo da napoveduje novo dobo v svetu terenskih vozil, ampak tudi predstavlja ključni korak k dekarbonizaciji in trajnostni mobilnosti. Z začetkom proizvodnje v letu 2026, bo ta model pritegnil pozornost ljubiteljev avtomobilov in zagovornikov okolja, ki iščejo vozilo, sposobno združiti terenske zmogljivosti z učinkovitostjo in nizkimi emisijami.


Ineos Fusilier torej ni le prihodnost električnih terencev, ampak je tudi poklon dediščini robustnih vozil, ki so pripravljena na vsak izziv. Z obljubo, da bo prinesel svetovno vodilne terenske zmogljivosti in hkrati upošteval potrebe po trajnostni mobilnosti, Fusilier stoji kot simbol napredka in inovacij v avtomobilski industriji. Čeprav mu bodo mnogi očitali kopiranje legende, pa gre za njegovo manjšo različico. A vseeno zelo, zelo zanimivo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.