Il salmone, tesoro di grassi sani, è la scelta ideale per una cena estiva leggera. Deliziosi asparagi e patate novelle al forno renderanno il pasto ancora più dolce.
Ingredienti per 4 persone:
- 1 kg di patate novelle
- 5 cucchiai di olio d'oliva
- 15 asparagi freschi
- 4 filetti di salmone
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
- 3 cucchiai di succo di limone
Processi
Mladi krompir skrbno operemo pod tekočo vodo in razrežemo na debelejše kolobarje. Stresemo ga v posodo za peko, začinimo s soljo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. Dobro premešamo in pečemo v ogreti pečici 20 minut.
PREBERITE ŠE: Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom
Medtem ko se krompir peče, pripravimo šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežemo olesenele dele, ribje fileje operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Po 20 mintah peke pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in dodamo šparglje. Pekač še za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.
Lososove fileje začinimo s poprom in soljo. Pekač ponovno vzamemo iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešamo. V pekač zložimo lososove fileje, ki jih nato začinimo z malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijemo s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.