Namesto da jih vse pozobate, češnje enkrat za spremembo spremenite v marmelado. Češnjeva marmelada s kančkom borovnic je polnega okusa in arome, uporabite pa jo lahko kot namaz na kruh ali za palačinke. Je ena tistih marmelad, ki se jih ne boste nikoli naveličali!
Ciliegie so najbolj zdrave sveže, a nekaj jih je dobro prihraniti za čas, ko narava ni tako radodarna s sadeži. Če to sezono ne veste, kam z vsemi češnjami, zato predlagamo, da jih nekaj spremenite v češnjevo marmelado in se s tem okusnim sadežem založite tudi za druge letne čase.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: confettura di fiori di sambuco al sambuco
Češnjeva domača marmelada z borovnicami se prileže na kosu kruha ali v palačinkah.
Ricetta per marmellata di ciliegie fatta in casa con mirtilli:
Ingredienti per la marmellata di ciliegie fatta in casa con mirtilli:
- 2,5 kg di ciliegie
- 20 g di mirtilli (si possono usare anche le ciliegie)
- 1kg di zucchero
- 1 limone
Il processo di preparazione della marmellata di ciliegie fatta in casa con mirtilli:
Češnje izkoščičimo. Skupaj z borovnicami jih obdelamo s paličnim mešalnikov ali zmečkamo, če želimo imeti marmelado s koščki sadja. Dodamo sladkor in sok ene limone ter kuhamo in mešamo toliko časa, da zavre. Vre naj vsaj pet minut. Potem je marmelada nared za vlaganje v lončke, ki jih prej operemo in nato hermetično zapremo ter v času, ko je marmelada še vroča, obrnemo na glavo, da se kasneje ne pojavi plesen.