Contrariamente alle aspettative, la maionese fatta in casa non è uno scherzo. La maionese è un alimento versatile. Perché comprarlo quando puoi prepararlo a casa in meno di un minuto? Non sto scherzando! Hai con te olio, uova, sale e limone? Allora hai tutto il necessario per la maionese fatta in casa! Non hai mai incontrato una ricetta così semplice e veloce per la maionese. D'ora in poi giurerai solo su questa maionese!
Vas zanima, kako se pripravi domača majoneza na hitro? Majonezo je po naključju izumil francoski kuhar leta 1756, potem ko mu je zmanjkalo smetane za hladno omako iz smetane in jajc in je smetano nadomestil z oljem. Vse ostalo je zgodovina. A če ste mislili, da znajo okusno majonezo danes pripraviti le kuharski mojstri in prehrambni velikani, se motite. Ko boste spoznali, da lahko domačo majonezo naredite v nekaj minutah in iz povsem vsakdanjih živil, ki jih imate ta trenutek tudi doma, nikoli več ne boste posegli po industrijsko pripravljeni.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: salsa di funghi alla trattoria
Za izdelavo priljubljene in vsestranske omake iz rumenjakov in olja ne potrebujete nikakršnega kuharskega znanja, ta recept se namreč ne more ponesrečiti nikomur. Vse, kar od vas zahteva, je, da potrebne sestavine zmešate skupaj. Da tako preprosto je. In vi ste jo kupovali v trgovini …
Recept – domača majoneza na hitro:
Sestavine – domača majoneza na hitro:
- 5 dl olja
- 1 cucchiaio di olio d'oliva
- 2 uova
- 2 žlici limoninega soka (ali bel vinski kis)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- malo gorčice
Postopek priprave domače majoneze:
Vse sestavine – ključno je, da so ogrete na sobno temperaturo, enako velja za posodo, v kateri majoneza nastaja – dodamo v ozko visoko posodo. Najprej vanjo zlijemo rumenjak, zaključimo pa z oljem. Vzamemo palični mešalnik in ga za najmanj pet sekund pritisnemo ob dno, da se omaka premeša in nastane emulzija. Mešalnik nato počasi dvigujemo in spuščamo. Po nekaj minutah je majoneza pripravljena. Če se ne zgosti dovolj, dodamo nekaj kapljic vroče vode, če je pregosta, jo razredčimo z žlico vode.