Slivova marmelada velja za eno od najpriljubljenejših in najbolj tradicionalnih domačih marmelad. In ker se bliža jesen in s tem sezona sliv, je skrajni čas, da se jo naučimo pripraviti tudi sami. Zakaj bi jo kupovali, ko pa jo lahko v četrt ure pripravite sami doma. Da, v četrt ure! Kdo se tako hitro vrne iz trgovine?
Domača slivova marmelada je lahko gotova hitreje, kot si mislite. Seveda obstaja dolgotrajen način, na katerega prisegajo naše nonne, a če vam čas ne dopušča dolgega postopanja okoli štedilnika, poznamo tudi hiter način priprave slivove marmelade. S tem receptom bo marmelada gotova kot bi trenil, zanjo pa potrebujete samo dve sestavini.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: marmellata d'uva fatta in casa
Bolj enostavnega recepta za domačo slivovo marmelado ne boste našli! Kljub temu vas bo njen okus ponesel v otroštvo.
Recept za domačo slivovo marmelado:
Sestavine za domačo slivovo marmelado:
- 1 kg di prugne
- ½ kg želirnega sladkorja
Postopek priprave domače slivove marmelade:
Najprej slive razkoščičimo, nato zmeljemo in zmešamo z želirnim sladkorjem. Pristavimo na ogenj in segrevamo do vretja. Mešamo še slabih deset minut. V vmesnem času v pečici, ogreti na 80 stopinj, dezinficiramo kozarce za vlaganje, v katere nato prelijemo vročo marmelado. Ohlajamo jo na sobni temperaturi in pokrito s krpo ali odejo. Pa dober tek!