fbpx

Recept: Vroča čokolada s kardamomom – Gorenje & chef Bine Volčič

Gorenje je v svojo serijo najnovejših kuhinjskih naprav vključilo tudi edinstveno pametno indukcijsko kuhališče IQCook, ki spreminja kuhanje v popolnoma novo doživetje, saj zagotavlja samodejno kuhanje ali pečenje, brez da bi sami stali ob kuhališču ter preverjali kako naša kuharska mojstrovina napreduje. Zraven petih programov kuhanja in pečenja omogoča tudi funkcijo SoftMelt, s katero smo tokrat pripravili vročo čokolado s kardamomom. Ne pozabimo na nagradno igro, ki poteka do 31. julija in nam lahko prinese enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

Edinstveno pametno indukcijsko kuhališče IQCook popolnoma spremeni naš proces kuhanja. Skrb za pravilno kuhano ali pečeno hrano sedaj namesto nas v celoti prevzame kuhališče; kuhanje je tako popolnoma avtomatizirano, za kar poskrbijo IQ senzorji v kuhališču in na pokrovki posode. Tako smo odrešeni neprestanega stanja ob kuhališču in nenehnega preverjanja samega procesa.
IQCook nam ponuja pet programov kuhanja in pečenja: IQsteam – parno kuhanje, IQpro – kuhanje s počasnim segrevanjem, IQpoach – poširanje, IQgrill – peka na žaru, IQboil – brez prevretja.

Tako Gorenje kot Bine Volčič ohranjata visoko kakovost, zadovoljne uporabnike in uporabo naprednih tehnologij.
Tako Gorenje kot Bine Volčič ohranjata visoko kakovost, zadovoljne uporabnike in uporabo naprednih tehnologij.

Kaj je SoftMelt?

Funkcija SoftMelt je namenjena taljenju čokolade pa tudi masla pri stalni temperaturi 42 °C. S tem ustvari idealne pogoje za počasno taljenje sestavin, brez da bi se nam prismodile.

IQ senzorji v kuhališču in na pokrovki posode poskrbijo za popolnoma avtomatizirano kuhanje.
IQ senzorji v kuhališču in na pokrovki posode poskrbijo za popolnoma avtomatizirano kuhanje.

PER SAPERNE DI PIÙ: Recept: Slastna musaka iz jagnjetine in jajčevcev – Gorenje & chef Bine Volčič

Za konec smo pripravili odlično sladico – vročo čokolado s kardamomom, pri kateri nam je pomagal priznani kuharski mojster Bine Volčič. Pa gremo – ena, dve, čokolada!

Sestavine za pripravo vroče čokolade s kardamomom:

  • 150 g temne čokolade (55%)
  • 1 čajna žlička instant kave
  • 1 čajna žlička mletega kardamoma
  • 1,5 l mleka 3,2%
  • 50 g di zucchero

Temno čokolado stopimo s pomočjo kuhališča IQcook, dodamo instant kavo, mleti kardamom in sladkor ter uporabimo funkcijo SoftMelt . Zalijemo z mlekom in zavremo. Postrežemo vroče.

Vroča čokolada s kardamomom, kot jo je pripravil kuharski mojster Bine Volčič.
Vroča čokolada s kardamomom, kot jo je pripravil kuharski mojster Bine Volčič.

Ne pozabimo! Do 31. julija poteka gioco a premi, dove con la risposta esatta potremo ottenere un corso di cucina online di un mese sul portale dello chef Binet Volčič.

Maggiori informazioni

 

Več informacij o kuhališčih IQCook in funkciji SoftMelt Gorenje:
gorenje.si 

Maggiori informazioni su Bine Volčič:
binvolcic.si 

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.