fbpx

Camera Starlight: nelle Dolomiti viene offerta un'esperienza spettacolare della natura

Molti di noi conoscono le Dolomiti per le loro eccellenti piste da sci e la natura magica. Da oggi è disponibile un'esperienza davvero speciale, da vivere non lontano dalla famosa Cortina d'Ampezzo. La Starlight Room, come è stata chiamata l'esperienza, ti offre un intimo rifugio dalla vita urbana. Questo è ciò che la maggior parte di noi si aspetta da una vacanza.

Stalight Room ponuja prostor za posameznike ali pare in zaradi svoje majhnosti in steklene zasnove omogoča intimen stik z naravo. Steklena streha in v steklo odete tri smeri neba vam bodo omogočale, da vidite zvezde kot še nikoli. Koča je sicer mobilna, a je po navadi postavljena na 2.055 metrih nadmorske višine. Lesena konstrukcija sloni na saneh, v stekleni “komori” pa je prostor za zakonsko posteljo, kar obiskovalcem omogoča, da leže in daleč od svetlobnega onesnaženja opazujejo zvezdnato nebo.

Opazovanje zvezd v dvoje. Kaj je lahko še bolj romantičnega?
Opazovanje zvezd v dvoje. Kaj je lahko še bolj romantičnega?

Postelja ima tudi možnost nastavitve naklona, tako da si lahko gostje nastavijo, pod katerim kotom želijo opazovati okolico. Sama “soba” sicer ne ponuja posebnega udobja, pa vendar so na voljo termostat temperature in nekatere nujnosti za preživljanje romantično-avanturistične noči. Gostitelj Raniero Campigotto poskrbi za kulinarično razvajanje ob dobri in izbrani kapljici vina.

Sami na vrhu gore.
Sami na vrhu gore.

Cena za takšno doživetje je okoli 300 evrov in je seveda odvisna od sezone in povpraševanja.

Maggiori informazioni

Infomat:
dolomiti.org

Con te dal 2004

Dall'anno 2004 ricerchiamo le tendenze urbane e informiamo quotidianamente la nostra comunità di follower sulle ultime novità in fatto di stile di vita, viaggi, stile e prodotti che ispirano con passione. Dal 2023, offriamo contenuti nelle principali lingue globali.