fbpx

Starlight Room: v Dolomitih se ponuja dramatično doživetje narave

Mnogi poznamo Dolomite po izvrstni smuki in čarobni naravi. Od zdaj pa je na voljo prav posebno doživetje, ki ga lahko izkusimo nedaleč od slovite Cortine d’Ampezzo. Starlight Room, kot so poimenovali doživetje, vam omogoča intimen odmik od urbanega življenja. To pa je tisto, kar nas večina pričakuje od dopusta.

Stalight Room ponuja prostor za posameznike ali pare in zaradi svoje majhnosti in steklene zasnove omogoča intimen stik z naravo. Steklena streha in v steklo odete tri smeri neba vam bodo omogočale, da vidite zvezde kot še nikoli. Koča je sicer mobilna, a je po navadi postavljena na 2.055 metrih nadmorske višine. Lesena konstrukcija sloni na saneh, v stekleni “komori” pa je prostor za zakonsko posteljo, kar obiskovalcem omogoča, da leže in daleč od svetlobnega onesnaženja opazujejo zvezdnato nebo.

Opazovanje zvezd v dvoje. Kaj je lahko še bolj romantičnega?
Opazovanje zvezd v dvoje. Kaj je lahko še bolj romantičnega?

Postelja ima tudi možnost nastavitve naklona, tako da si lahko gostje nastavijo, pod katerim kotom želijo opazovati okolico. Sama “soba” sicer ne ponuja posebnega udobja, pa vendar so na voljo termostat temperature in nekatere nujnosti za preživljanje romantično-avanturistične noči. Gostitelj Raniero Campigotto poskrbi za kulinarično razvajanje ob dobri in izbrani kapljici vina.

Sami na vrhu gore.
Sami na vrhu gore.

Cena za takšno doživetje je okoli 300 evrov in je seveda odvisna od sezone in povpraševanja.

Dodatne Informacije

Infomat:
dolomiti.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!