Japonski trend: skrčeno pohištvo za mačke

Pred kratkim smo predstavili novo Ikeino linijo pohištva za hišne ljubljenčke, ki so se je mnogi lastniki malih živali prav gotovo razveselili. Kako veseli so svoje sedežne garniture naši pritlikavi kodri in ameriške zvitouhke, je drugo vprašanje. No, zdaj pa smo dobili zgolj mačje pohištvo.

Japonsko mesto Okava, ki leži v regiji Fukuoka, je v namen promocije regije, v kateri ‘domuje’ kar 150 pohištvenih podjetij, podprlo kampanjo obrtniškega združenja Okawa Kagu.

Kampanja craftsman MADE obsega pravzaprav dejanske kose pohištva, ki so jih ‘skrčili’ na velikost, primerno za mačke. Sedežno garnituro so izdelali v podjetju Hiromatsu Furniture, posteljo pa v studiu Tateno Mokuzai.

Če vas kateri od kosov pohištva zanima, lahko neposredno stopite v stik s podjetjem ter se pozanimate o ceni in dostavi.

Pohištvo je na ogled postavljeno v Okawa Terazza, turističnemu in razstavnemu centru mesta. Ne znamo napovedati, koliko hvaležnosti vam bodo mačke izkazale za nakup, a ideja je vsekakor zanimiva.

Galerija – Japonska podjetja, ki izdelujejo mačje pohištvo

Dodatne Informacije

Več infromacij:
kai-you.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!