JBL Smart ForTwo – najmanjša koncertna dvorana na kolesih

Smart JBL

Ni ga čez užitek, ko se z glasbo navito do konca vozite po prazni avtocesti. Zdaj pa si predstavljajte, da lahko jakost dvignete do ''koncertnih'' 150 decibelov. To boste namreč dobili v predrugačenem Daimlerjevem dvosedežniku Smart ForTwo, ki je združil moči s proizvajalcem zvočne opreme JBL, ki ga opremi primerno naslavljajo kot najmanjša koncertna dvorana na kolesih na svetu.

Miniaturni avto JBL Smart ForTwo je opremljen z najbolj zverinsko JBL-ovo avdio opremo. Zvočni sistem daje neverjetnih 5720 vatov moči, zato ni čudno, da mu pravijo najmanjša koncertna dvorana na kolesih. V njem naštejemo 16 zvočnikov in dva bas zvočnika in medtem ko so srednjetonci podprti s tremi GTO 804 EZ ojačevalniki, ”subwooferjema” štango držijo GTO 751 EZ ojačevalci.

Smart JBL je najboljši ''mobilni'' zvočnik na svetu.
Smart JBL je najboljši ”mobilni” zvočnik na svetu.

Skupno sistem proizvaja zvok z jakostjo do 150 decibelov, kar je 40 dB več kot pri maksimalni glasnosti zmore običajen avdio sistem v avtomobilu.

PREBERITE ŠE: EO Smart 2 ali bočnemu parkiranja so šteti dnevi – pametni avto, ki zna voziti vstran

Da bi preprečili, da avto med ”lomastenjem” basovcev ne razpade, so pri Smartu v karoserijo nabutali deset kvadratnih metrov izolirnega materiala in sto metrov žice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!