fbpx

Jeep Gladiator XMT: Jeep za vojaške potrebe

Povsem originalni Jeep, oziroma bolje znan kot Jeep Willys, je svojo pot pričel kot terenec za potrebe ameriške vojske in bil šele kasneje prilagojen za uporabo v civilne namene. Dandanašnji Jeepi igrajo ravno obratno vlogo in so v prvi vrsti namenjeni za širšo javnost. Vse do zdaj, ko se obeta nekaj novega, nekaj kar ustreza vojaškim specifikacijam.

Ameriški Jeep in AM General, ki je odgovoren za nastanek Humveeja, sta združila moči in se podala v konceptno predstavitev Jeepa, ki bo namenjen potrebam vojske. Konceptni Jeep Gladiator Extreme Military-Grade Truck, ali na kratko Jeep Gladiator XMT, je civilni avtomobil, ki ima kopico vizualnih in zmogljivostnih predelav, ki bodo služile različnim vojskam sveta in bo z nekaj spremembami lahko uporaben na različnih terenih širom sveta.


Podatki o konceptu so skopi, vemo pa, da bosta na voljo dva sistema naprednega štirikolesnega pogona, zaščita podvozja, mehanske zapore diferencialov in izjemna vstopni in izstopni kot. V tem trenutku gre zgolj za koncept, ki pa bi se lahko ob morebitnem interesu katere izmed svetovnih vojska, kaj hitro prelevil v serijsko proizvajano vojaško vozilo.

Jeep Gladiator XMT
Jeep Gladiator XMT

Dodatne Informacije

Več informacij:
amgeneral.com jeep.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!