fbpx

Jesenske počintice 2021: skok v grški Solun in Kreto

Foto: Envato

Grčija se lahko pohvali s številnimi prekrasnimi otoki in prekrasno zgodovinsko dediščino na celini, ki v poletnih mesecih privabijo trume turistov. Zakaj se torej ne bi izognili gneči ter se nagledali lepot jeseni?

Z nizkocenovno letalsko družbo Ryanair lahko za krompirjeve počitnice iz Benetk poletite v Solun ali na Kreto in to za neverjetno ugodno ceno. Cene letalskih vozovnic za Solun se začnejo pri 28 evrih, na Kreto pa boste lahko poleteli že za 70 evrov. Za vstop v Grčijo potrebujete digitalno covidno potrdilo, ki nakazuje na bodisi cepljenje, prebolelost ali negativni rezultat hitrega antigenskega testa, ta pa ne sme biti starejši od 48 ur. Pred odhodom v Grčijo je potrebno izpolniti še obrazec za lokalizacijo potnikov.

Pa poglejmo, kje lahko prespite in kaj vse si lahko ogledate v Solunu ali na Kreti.

Solun

Mesto, ki v grščini nosi ime Thessaloniki, je drugo največje grško mesto. Nahaja se na severnem delu države ob Termajskem zalivu. Kljub temu, da boste v Solunu zaman iskali ruševine klasičnih grških stavb, pa boste zato naleteli na kopico ostankov iz rimskih, bizantinskih in otomanskih časov. Poleg tega se mesto pohvali s kar nekaj znamenitostmi, ki spadajo pod UNESCO svetovno dediščino, zaradi česar si je prislužil tudi naziv evropske prestolnice kulture 1997.

Foto: Unsplash/Leandros Papakarmezis

The Caravan

V osrčju starega mestnega jedra Soluna najdete prikupne sobe in suite z imenom Caravan. Od glavne ulice in nočnega življenja vas loči le nekaj korakov, lahko pa ostanete v zavetju čudovito opremljenega stanovanja s krasnim balkonom, ki pogleduje na okoliške ulice. Prostorne sobe so domiselno opremljene, pohvalijo pa se lahko tudi z ravnim televizorjem in bogatim naborom kopalniških potrebščin.

Kreta

Zibelka evropske civilizacije, Kreta, je obenem tudi največji grški otok, na katerem se razprostira kopica znamenitosti in aktivnosti. Otok se lahko pohvali z dih jemajočimi zalivi, dolgimi peščenimi plažami, pa tudi samotnimi jezeri. Prebivalci otoka slovijo po svoji izjemni gostoljubnosti, navdušeni pa boste tudi nad odlično lokalno kulinariko. Ljubitelji narave se podajte v kanjon Samaria, družine z otroki pa se zapeljite do Balos laguna s kristalno čisto vodo.

Foto: Unsplash/Alexander Slash

Delina Mountain Resort

Nekoliko drugačna namestitev od tistih, ki smo jih vajeni. Ne nahaja se ob plaži, temveč kar 910m nad morjem. Je nadvse priljubljena med turisti, ki iščejo luksuz s prihodom avtentične Krete. Resort je kot nalašč za vse, ki bi radi bolje spoznali naravne znamenitosti Krete, obenem pa bodo deležni umirjenega oddiha z odlično tradicionalno hrano.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!