fbpx
Foto: Studios

Jim Carrey razloži depresijo na najboljši način, kar ste jih kdaj slišali

"Zdaj nimam depresije. Več let sem jo imel, a zdaj, ko pride dež, dežuje, a tudi preneha. Ne traja dovolj dolgo, da bi me voda obdala in utopila." - Jim Carrey

Jim Carrey govori o svoji bitki z depresijo. Pojasnjuje, kako težko je, ko človek trpi za njo in kako je iskanje svobode med depresijo povezano z ločevanjem od ega.

Carrey deli osupljivo spoznanje, do katerega je prišel po letih slave. Popolnoma nesmiselno je, da celo življenje ustvarjamo določeno identiteto, pravi Carrey. Vse je ego. Želja biti pomemben, biti nekdo. V resnici nam to dojemanje edinstvene identitete prinaša le bolečino in trpljenje iz treh glavnih razlogov.

Prvič, predstavlja ločitev med nami in vsemi drugimi bitji, kar sramoti ​​našo lastno neločljivo povezano naravo.

Drugič, zavaja nas, ko mislimo, da se stvari ne bi smele spreminjati, da se mi ne bi smeli spreminjati.

Tretjič, oddaljuje nas od počitka v lastni osnovni dobroti, saj se nam zdi, da trenutno nismo dovolj, takšni kot smo.

Protistrup za to trpljenje je opustiti to željo, da bi bili “nekdo”. Kot lepo pove Carrey: “Občutek celovitosti je drugačen občutek kot “jaz”. Da bi se počutili celega, se moramo odpovedati poskusom, da bi ohranili podobo jaza.”

Na podlagi lastnih izkušenj Carrey to resnico poveže s stanjem depresije: “Ljudje ves čas govorijo o depresiji. Razlika med depresijo in žalostjo je samo naključje – kaj se je zgodilo in kaj se ni zgodilo, žalost ali karkoli že bi to lahko bilo.”

Depresija je, ko vaše telo reče: “Pekel, nočem biti več ta lik, nočem obdržati tega avatarja, ki sem ga ustvaril v svetu. To je zame preveč.”

Besedo depresija bi morali razumeti kot “globok odmor”. Vaše telo potrebuje depresijo. Potrebuje “globok odmor” od lika, ki ga igrate. To je morda najboljša ocena depresije, kar ste jih slišali.

Dajmo si odmor. Kaj sploh je “jaz”? Izpustimo identitete, za katere smo si tako prizadevali. Namesto tega živimo z odprtim srcem in smislom za humor o sebi in svojem svetu, saj po besedah ​​Jima Carreyj nič od tega ni pomembno.

“V življenju nimam več depresije – dobesedno nobene. Imam žalost in veselje, vznesenost in zadovoljstvo ter hvaležnost, ki je neverjetna. Toda vse to je kot vreme, ki se vrti po planetu. Ne sedi na meni dovolj dolgo, da bi me ubilo. To so samo ideje.” – Jim Carrey

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!