fbpx

Izgovori, ki jih boš slišala, ko s tabo ne bo želel resne zveze

Foto: IG authenticlovemag
Zadnjič posodobljeno: :

Bodi pozorna, to so izgovori, ki jasno kažejo, da iz te moke ne bo kruha!

Najtežje pri spoznavanju in vzpostavljanju komunikacije je prepoznavanje namenov druge osebe. Zaradi lastnih občutkov in pričakovanj si lahko napačno tolmačite, kaj sogovornik signalizira, ali zavestno ignorirate tisto, kar vam očitno sporoča, saj imate raje lažna upanja in iluzije. Ko nekdo ne želi zveze ali je noče z vami, vam to sporoči, večinoma se drži (čustvene) distance in ponuja različne razloge in izgovore. Ti so najpogostejši.

“Ni pravi čas.”

Verjetno gre za iskreno sporočilo, ki pravi, da se ne ujemate z njegovo “časovnico”. Morda je pred kratkim izstopil iz zveze, ki ga je prizadela in razočarala, morda se je odločil, da se čustveno ne bo vpletal, dokler v življenju ne bo najprej uredil nekaterih stvari, morda je odprt za pustolovščine, ne pa tudi za zvezo in vas želi obvestiti, poskuša biti iskren in vam namiguje na svojo situacijo, brez podrobnosti. Če to jemljete kot izziv, če vas zanese njegova nedostopnost in “skrivnostnost”, se boste zapletli v svojo zgodbo in zagotovo boste na koncu prizadeti in razočarani. Lahko ga vprašate, kdaj meni, da bo pravi čas, in če bo potem želel poskusiti z vami, da vidite, kakšen odgovor boste dobili. Lahko počakate, vendar boste čakali še dolgo. Na koncu življenje in čustva ne gredo po nobenem načrtu – če bi mu bil res všeč, bi menil, da je pravi čas.

“Nočem izgubiti tega, kar imava.”

Če že imate razmerje, lahko sprememba, ki odnos dvigne na višjo raven, povzroči strah, da bo šlo vse narobe. Moški praviloma pravijo, da so zadovoljni s stopnjo, na kateri je razmerje – morda gre za prijateljstvo (z ugodnostmi ali brez) ali za zvezo, v kateri se vidite le ob vikendih in dejansko ima vsak svoje življenje – in to jim popolnoma ustreza. Ne želi, da bi se začela bolj intenzivno videvati, opredeliti vajino zvezo ali začeti živeti skupaj. Vi niste zadovoljni s tem, kar imate, in želite nekaj več, toda moški, ki je zadovoljen in noče ničesar spremeniti, poskuša postaviti mejo tako, da vam kot razlog ponudi, da noče izgubiti tega, kar imata. Ne boji se, da bi s tem izgubil vse, kar bi lahko imel, ker tega pravzaprav noče.

“Trenutno si ne želim resne zveze.”

In to je verjetno dovolj res, čeprav bi bil celoten stavek bolj natančen, če bi se glasil “Ne želim resne zveze s tabo.” Veste, ko se razidete z moškim, ki ni bil pripravljen na resno zvezo, se pogosto zgodi, da po nekaj mesecih ugotovite, da se je poročil. Spoznal je neko dekle, ki mu ni postavljal omejitev ali ponujal izgovorov, zgodilo se je nekaj, kar ga je preprosto prevzelo in uničilo njegove poskuse, da bi imel stvari pod nadzorom. Lahko prezrete njegov odnos do resne zveze in se osredotočite na “trenutek” ter se držite prepričanja, da bo trenutek minil in da bo prišlo vaših pet minut. A na koncu boste izčrpani in sprejeti boste morali, da si želi neformalnega odnosa z vami, iz katerega lahko brez obžalovanja (ker vas je opozoril) izstopi in da prihodnosti ni.

“Preveč sem zaposlen.”

To je neumen izgovor. Vsi smo preveč zaposleni. Morda vi cel dan fantazirate o ljubezni in čakate, da prispe sporočilo, ali telefon zazvoni? V redu, morda počnete tudi to, vendar le v tistih trenutkih, ko ne počnete česa drugega. Ko ste osredotočeni na delo, se morate spustiti z oblakov in vso pozornost posvetiti temu, kar počnete. Vsak je zaseden, a vsak najde čas in prostor za ljudi, za katere jim je mar, za vsebine, ki sproščajo, navdihujejo. Ta izgovor si lahko takoj razlagate kot jasno sporočilo, da nima časa za vas, ker si ne želi vzeti tega časa in mu je vseeno.

“Ne želim te prizadeti.”

Vsekakor noče, toda takoj, ko to reče, bo naredil prav to – preveč je prijazen, da bi vas nesramno zavrnil, dovolj ste mu všeč, da bi z vami užival tako kot on hoče, in premalo, da bi vam dal svoje srce. Zanj je priročno, da ima nekoga, vendar se tudi ne želi počutiti, kot da izkorišča vaše občutke in vaše zaupanje. Ko moški to reče, to pomeni, da se noče izkazati za barabo, vendar je popolnoma pripravljen, da to postane. Noče vas prizadeti, če pa nima kam iti ter če upate in ga obdržite, čeprav vas je opozoril, vas bo ranil.

Ne lažite si, vse je jasno kot beli dan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!