fbpx

Kaj dolžina in barva las povesta o vašem značaju?

Foto: envato

Lasje niso samo lasje, ampak so mnogo več! Veliko lahko povedo o posameznikovi osebnosti. Nekateri razberejo lastnosti človeka iz barve, drugi iz oblike pričeske, tretji iz dolžine las, a le celoten sklop lahko razkrije značaj osebe.

Ste vedeli, da lahko kakovost in stanje las pove marsikaj o vašem trenutnem razpoloženju, značaju in celo zdravju. Poglejmo nekaj teh dognanj.

Dolgi lasje

Dolgi lasje predstavljajo čutne in občutljive ženske. Ko razpustijo svoje spete ali spletene lase, se lahko spremenijo v zapeljivko. Njena čutna energija se prebudi in okrepi.

Dolgi lasje simbolizirajo vrnitev k izvirom, vodnemu toku, nezavednemu.

Igrivo spleteni lasje. Foto: Tamara Bellis / Unsplash

Za moške dolgi lasje predstavljajo boemski duh, odmik od običajnih vrednot in pričakovanj. Prikazujejo izraz upora in osebne svobode.

Kratki lasje

Kratki lasje zahtevajo vzdrževanje, če jih skrbno postrižete in oblikujete v zanimivo pričesko, razkrijejo vaš umetniški značaj. Ker je treba svojo obliko nenehno krajšati in vzdrževati, govori tudi o tem, da je ženska finančno neodvisna in sposobna skrbeti zase.

Kratke lase običajno nosijo energične in dobro organizirane, praktične ter neodvisne ženske.

Vpadljive barve

Vpadljive in nenavadne pričeske, z obritimi ali živobarvnimi deli, nosijo umetniške osebe. Ljudje, ki eksperimentirajo z lasmi in nosijo nore pričeske, morajo izraziti upor v odnosu do družbenih vzorcev in konvencionalnih družbenih vrednot.

Ste drugačni, radi izstopate iz množice. Foto: Ti Nguyen / Unsplash

Sivi lasje

Ženske, ki nosijo sive ali belo pobarvane lase ali pustijo, naravno sive, se počutijo udobno v svoji koži in se jim ni težko sprijazniti z življenjskimi obdobji. Sebe in svoje življenje sprejemajo na globoki in duhovni ravni in jim je vseeno, kaj si mislijo drugi – živijo v sožitju s seboj in naravo.

Rdeči lasje

Ženske z rdečimi lasmi veljajo za ognjene, muhaste, strastne, zapeljive. Psihologi jih vidijo kot občutljive, odprte, vztrajne in trmaste ter pripravljene na vse.

Rdečo barvo izberejo ženske, ki želijo izraziti svoj temperament, in ki imajo rade vznemirjenje in izzive.

Rjavi lasje

Rjavolaske veljajo za stabilne, odgovorne in dobre osebe. Med ženskami, ki so dosegle pomembne uspehe po vsem svetu, je največ rjavolask, je pokazala neka študija. Pa ne zato, ker so pametnejše, ampak zato, ker so pri svojem delu bolj vztrajne. Ne odnehajo, ko imajo pred seboj cilj.

Rjava je barva zemlje in simbolizira stabilnost, zakoreninjenost, zanesljivost, rast in razvoj.

Moški zaupajo črnolaskam. Foto: Yoann Boyer / Unsplash

Blond lasje

Blondinke so najbolj zapeljive, a po stereotipu veljajo za površne in ne preveč pametne. Raziskave so pokazale, da so blondinke najpogosteje ločene, pa tudi, da so vedno obkrožene z moškimi. So pa tudi neodvisne, pogumne, družbeno angažirane in očarljive.

Za moške so blond lasje izraz ženstvenosti, ranljivosti in naivnosti.

Črni lasje

Črnolaske ženske pridobijo največ moškega spoštovanja, saj nanje gledajo kot na stabilne osebe z močnim značajem, temeljite, resne, predane družini, pa tudi melanholične in premišljene.

Raziskave so pokazale, da so črnolaske najbolj produktivne na področju financ, upravljanja denarja, vlaganja, varčevanja.

Popolna ekipa poslovnih žensk bi bila takšna: Rdečelaske oblikujejo projekt, dajejo ideje in koncepte, rjavolaske jih oblikujejo in izvajajo, blondinke jih predstavljajo javnosti, črnolaske pa skrbijo za finance.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!