Kaj je slaba karma in kako se je znebiti?

Foto: Arash Payam / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Verjetno smo si že vsi v življenju zastavili vprašanje: "Zakaj se ravno meni to vedno dogaja?" Odgovor seveda ni preprost! Možnih je veliko razlogov, zakaj smo se znašli v začaranem krogu, nekaj pa ima pri vsem skupaj opraviti tudi naša slaba karma.

Kaj je karma?

Karma izhaja iz starodavnih časov in pomeni delo ali dejanje. Univerzalni zakon karme ureja načelo vzroka in posledice. Tukaj gre za pozitivne in negativne učinke naših dejanj, besed in misli. Negativno karmo lahko dobite iz negativnih misli, občutkov, namenov in dejanj. Če imate nenehno slabe misli in počnete slabo, se vam bo to vračalo v vaše življenje.

Foto: Dev Asangbam / Unsplash

Kako zmanjšati svojo negativno karmo?

Kot smo že omenili, obstaja negativna in pozitivna karma, toda naša človeška narava nas nenehno sili, da se osredotočamo na naše stiske in težave. Če se želite izogniti slabi karmi, se morate izogibati negativnim mislim in dejanjam. Gre za to, da ponovno programirate kar je v vaše duši in se nato spopadete s svojim negativnim egom.

Foto: Omid Armin / Unsplash

Proces zmanjševanja negativne karme vključuje tudi spreminjanje pogleda na življenje in naše mišljenje. Skozi življenje se lahko odločite, katero pot boste izbrali, lahko opustite negativne reakcije in dejanja ali pa ne. Pomembno je vedeti, da se karmičnih bremen ne moramo znebiti v enem dnevu, to se mora početi celo življenje. Seveda se lahko osredotočite na dobre karmične vezi kot so hvaležnost, dobrosrčnost, potrpežljivost, optimizem….

Foto: Shashi Chaturvedula / Unsplash

Zakaj se moramo soočiti z negativno karmo?

Ta proces je kot ritual čiščenja vaše duše. Pomagate si lahko z meditacijo pozitivnih namer. Veliko prakse z meditacijo in sproščanjem lahko pripelje do tolažbe in pozitivne energije, s tem pa veliko novih idej in navdihov za spremembo življenjskega sloga. Naše negativne izkušnje nam dajo priložnost, da se iz njih nekaj naučimo in zrastemo. V takšnih situacijah je najbolje takoj spremeniti navade pa čeprav se nam včasih zdi nemogoče.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!