Kaj se vam zgodi, če pojeste žvečilni gumi. Tu je odgovor

Ga večkrat pogoltnete - nikar!

Foto RF._.studioiz Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Se še spomnite, kako so nas babice strašile, da se nam bo zlepil želodec, če bomo pojedli žvečilni gumi, in da bo tam ostal dolgih sedem let? Tokrat vam razkrivamo, kaj se bo z njim v resnici zgodilo.

V preteklosti so za izdelavo žvečilnih gumijev uporabljali le naravne materiale, sčasoma pa so začeli uvajati sestavine, ki so olajšale proizvodnjo. Čigumi, ki jih radi žvečimo, je narejena na osnovi sintetičnih materialov, glavna sestavina pa je gumijasta podlaga, običajno sintetična guma, vrsta polimera, podobna plastiki. Imenuje se polisobutilen in se pridobiva iz petrokemičnih izdelkov, ki se očistijo iz fosilnih goriv, ​​kot je surova nafta.

Foto Thought Catalog iz Unsplash

Kaj se bo zgodilo, če pojeste žvečilni gumi? Naše telo ga ne more prebaviti, zato bo prišlo iz prebavnega sistema, dva dni po tem, ko smo ga pogoltnili. Kljub temu, da ne more nikakor škoditi zdravju, vsekakor ni priporočljivo, da ga požirate večkrat. V tem primeru lahko namreč imate neprijetne težave v prebavnem sistemu, saj lahko pride do blokade, ki izzove slabost in zaprtost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ste vedeli: tako pogosto bi morali prati pižamo!