fbpx

Kaj storiti, če s partnerjem nimata enake želje po spolnosti

Foto: Ali Pazani / Unsplash

On bi - vi ne. Vi bi - on ne. Kako se uskladiti? V dolgotrajnih razmerjih je neizogibno, da se spolne želje partnerja občasno ne bodo sinhronizirale. To je povsem normalno in ni razlog za skrb, razen če traja in postane resen kamen spotike v razmerju

Ko se to zgodi, se pojavi problem, ki se v strokovni literaturi imenuje neusklajenost spolnih želja. Ta težava je razmeroma pogosta, zato se z njimi sooča vsak četrti par.

Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite sami, da rešite to težavo, preden poiščete strokovno pomoč. V naslednjih vrsticah vam bomo ponudili tri predloge.

Neskladje v spolnih željah je problem obeh partnerjev in ne samo enega

Zelo pomembno je, da na neskladje spolnih želja gledate kot na nekaj, na čemer morate delati skupaj s svojim partnerjem, in ga ne začeti kriviti, ker se pogosto ali redko želi ljubiti z vami. Naslednja stvar, ki jo morate storiti, je analizirati težavo, s katero se soočate, tako da preverite, ali ima kdo od vas zdravstvene težave, ki zmanjšujejo vaš spolni nagon.

via GIPHY

Oglejte si tudi svoj zadnji življenjski slog in poskusite ugotoviti, ali je kaj na tem, kar zmanjša vašo željo po seksu. Imate preveč obveznosti in ste bolj utrujeni kot običajno? Ste si pred kratkim ustvarili družino in nimate energije za svojega partnerja zaradi varstva otrok? Odgovori na ta in druga vprašanja vam lahko pomagajo priti do bistva vaše težave.

Ključna je komunikacija

Eden najpogostejših razlogov, zakaj je spolna želja nedosledna, je dejstvo, da eden od partnerjev med ljubljenjem ne čuti užitka. Kako to popraviti? Zelo preprosto – komunikacija. Partnerju razložite, kaj vas vznemirja in kaj moti med spolnim odnosom. Če vam prisluhne in uresniči vaše predloge, lahko pričakujete večje uživanje v intimnih trenutkih, kasneje pa tudi povečanje želje po seksu.

via GIPHY

Sliši se preprosto, kajne? Žal mnogi pari o tem vprašanju ne znajo komunicirati na pravi način, zato nehote poglobijo prepad med njima in skupno življenje naredijo veliko bolj stresno, kot bi moralo biti.

Začnite načrtovati seks

Morda se vam ideja o načrtovanju seksa s partnerjem ne zdi privlačna, ker menda ubija romantiko in se vam zdi, da bi se moralo dejanje ljubljenja zgoditi spontano. To je napačno prepričanje. Nič ni narobe, če se s partnerjem dogovarjate o dnevu, ko boste šli skupaj spat, poleg tega ima to svoje prednosti.

via GIPHY

Ko že vnaprej veste, kdaj vas čaka seks, lahko s tem v mislih načrtujete svoj dan in si naredite urnik, da ne boste preveč utrujeni pred načrtovanim terminom. Poleg tega imate možnost, da se do izbranega zmenka spogledujete s partnerjem in tako pri obeh dvignete spolno željo, brez strahu, da na koncu ne bodo izpolnjene potrebe nekoga.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!