fbpx

Kaj vam še nihče ni povedal o komarjih: 5 presenetljivih nasvetov za mirne noči

Pozabite na srbenje: odkrijte najboljše metode proti komarjem

Foto: envato elements

Ko se noči daljšajo in postajajo toplejše, z njimi prihajajo tudi nepovabljeni gostje – komarji. Če vas nadležno brenčanje in srbeči piki spravljajo ob živce, imamo za vas nekaj učinkovitih nasvetov, kako se jih znebiti in uživati v poletju brez motenj. Kaj vam še nihče ni povedal o komarjih?!

Kaj vam še nihče ni povedal o komarjih?! Ti mali vampirji nam lahko hitro uničijo miren spanec in sproščene večere na prostem. Če se sprašujete, kako se znebiti komarjev ponoči, da boste lahko uživali v poletju brez neprijetnosti, imamo za vas pet preverjenih nasvetov, ki bodo poskrbeli za mirne noči in manj pikov. Od naravnih odganjalcev do preprostih sprememb v vašem domu – preberite, kako lahko letos komarje obdržite stran.

Kaj vam še nihče ni povedal o komarjih

1. Uporabite naravna odganjala

Naravna sredstva, kot so eterična olja sivke, evkaliptusa, citronele in bazilike, so odlični zavezniki v boju proti komarjem. Dodajte nekaj kapljic olja v difuzor ali pa pripravite domači sprej z mešanico vode in eteričnega olja, ter ga nanesite na kožo ali po prostoru.

Foto: envato elements

2. Namestite mreže proti komarjem

Namestitev mrež proti komarjem na okna in vrata je eden najbolj učinkovitih načinov za preprečevanje njihovega vstopa v vaš dom. Te mreže omogočajo kroženje zraka, hkrati pa blokirajo vstop nadležnim insektom. Pazite, da so mreže pravilno nameščene in brez lukenj.

3. Uporabite ventilatorje

Komarji so slabi letalci, zato bo uporaba ventilatorja v vaši spalnici močno otežila njihov pristanek na vas. Postavite ventilator tako, da ustvarja zračni tok čez vašo posteljo, kar bo učinkovito zmanjšalo možnost, da bi vas komarji ponoči pikali.

4. Ohranite čisto okolico

Komarji se razmnožujejo v stoječi vodi, zato redno pregledujte in praznite vse posode z vodo v vaši okolici. To vključuje cvetlične lonce, žlebove, bazene za ptice in druge posode, kjer se lahko nabira voda. Čistejša okolica pomeni manj komarjev v bližini vašega doma.

Foto: envato elements

5. Posadite rastline, ki odganjajo komarje

Nekatere rastline naravno odganjajo komarje. Posadite sivko, rožmarin, baziliko ali meto v vrtu ali na balkonih in okenskih policah. Te rastline ne bodo le odganjale komarjev, temveč bodo tudi prijetno odišavile vaš prostor in ga polepšale.

Naravni repelent proti komarjem: Vaš skrivni zaveznik za mirne noči

Ko govorimo o učinkovitih načinih, kako se znebiti komarjev ponoči, ne moremo mimo naravnih repelentov. Ti ekološki in koži prijazni pripravki niso le učinkoviti, ampak tudi prijetno dišijo. Za pripravo domačega repelenta potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ki jih verjetno že imate doma.

Sestavine:

  • 10 kapljic eteričnega olja sivke
  • 10 kapljic eteričnega olja evkaliptusa
  • 10 kapljic eteričnega olja citronele
  • 10 kapljic eteričnega olja bazilike
  • 2 žlici vodke ali čarovniške leske
  • 100 ml destilirane vode

Postopek:

  1. V majhni steklenički z razpršilom zmešajte vodko ali čarovniško lesko z destilirano vodo.
  2. Dodajte vsa eterična olja in dobro pretresite.
  3. Pustite, da mešanica nekaj minut stoji, da se vonji prepojijo.

Uporaba: Pred spanjem ali preden se odpravite ven, preprosto razpršite repelent na kožo, pri čemer pazite, da izogibate predelom okoli oči in ust. Lahko ga uporabite tudi za osvežitev posteljnine ali zaves, saj bo prijeten vonj eteričnih olj deloval kot naravni odganjalec komarjev.

Zaključek

Poletje je čas za sprostitev in uživanje na prostem, ne pa za srbenje in praskanje zaradi komarjev. Z uporabo teh preprostih in učinkovitih metod boste lahko uživali v toplih nočeh brez skrbi. Poskusite jih in se poslovite od nadležnih komarjev!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.